blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

De soul van Shirma Rouse

Onder de noemer ‘Holland got soul’ laten diverse artiesten soul van Nederlandse bodem horen. Op 5, 6 en 7 januari stond de Amsterdamse poptempel Paradiso helemaal in het teken van soul. Het was een initiatief van de Nederlandse muziekzender Radio 6. De Statiaanse zangeres Shirma Rouse trad 5 januari op.

Rouse kijkt terug op een heel geslaagde avond: “Het was geweldig om de soulmuziek even in het zonnetje te zetten. Dat is in Nederland wel nodig.” Een gevarieerd gezelschap artiesten treedt op tijdens Holland got Soul, niet alleen van Caribische huize. De Statiaanse zangeres heeft jazz gestudeerd, maar heeft een gospelachtergrond. Schakelen naar het genre soul kost haar dus weinig moeite. “Dat is voor mij bekend terrein.”

 

Soulalbum
Rouse was vooral bekend als achtergrondzangeres. In 2010 lanceerde ze haar debuutalbum Chocolate Coated Dreams. ‘Een knipoog naar de jaren zestig en zeventig’ noemt ze de basis van die cd. In een volgend album wil ze verder teruggaan in de tijd, ‘nog dieper graven naar de soulmuziek.’ Eind van het jaar wil ze graag met haar hele band op de Caribisch Nederlandse eilanden optreden. “Dat lijkt me heel leuk.”

[overgenomen van Radio Nederland Wereldomroep]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter