blog | werkgroep caraïbische letteren

Frans festival maakt doorreis naar Suriname

Een Frans festival dat in de periode van 9 tot en met 30 april zal worden gehouden in Frans-Guyana zal een zeer gevarieerd programma met als thema ‘de kunst en het heilige’ te bieden hebben. De opening van het festival is vandaag met als openingsact, een voorstelling van La Compagnie Urban Top. Aan dit programma doen onder andere verschillende Franse organisaties, Braziliaanse dansgroepen, toneelgroepen, buitenlandse en Surinaamse artiesten mee.

Les Seketi Mujer, een dansgroep uit Boven-Suriname van het dorp Dan, zal liederen over vieringen en herinneringen in de vorm van de Seketidans presenteren. De toneelgroep die twee maanden terug in samenwerking met kunstenaar Marcel Pinas het theaterstuk Kiadara had georganiseerd in Moengo, zal ook deeluitmaken van het festival. De Franse/Surinaamse organisatie KS &CO die hiermee belast is, presenteert dan voor de tweede k

Kiadara, is een fabelachtig Afrikaans verhaal dat in een toneelspel op een vakkundige en handige manier denkbeeldige zwarte marrons en mensen uit Caraibisch gebied vermengt. Verder doet nog de Surinaamse formatie The Free Vibes mee aan het festival. Het Franse festival maakt op 30 april zijn doorreis naar Suriname en blijft tot en met 12 mei.

[uit de Ware Tijd, 09/04/2011]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter