blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Barbados Reggae Festival

De inspirerende uitspraak van reggae-legende Bob Marley ‘One good thing about music: when it hits you, you feel no pain’ geeft aan waar het allemaal om draait tijdens het Barbados Reggae Festival, namelijk genieten van originele reggae muziek. Het festival vindt plaats van 25 april t/m 1 mei.

Dit jaar heeft de organisatie internationaal superster en muziekfenomeen Wyclef Jean weten te strikken voor een van de vele acts op het Barbados Reggae Festival 2011. Het is de zevende editie en het festival heeft een reputatie opgebouwd bij zowel de lokale bevolking als bij reggaefans over de hele wereld. Het is dan ook het grootste reggae event buiten Jamaica, de oorsprong van deze muziek.

Op maandag 25 april begint het festival met de Reggae Beach Party op het pittoreske strandje Brandon’s Beach. Hier treedt Grammy Award-winnaar en reggae-zanger Bennie Man op samen met de ‘Queen of the Dance hall’ Lady Saw. Andere namen die voorbijkomen zijn Peter Ram, Jon Doe, Peter Coppin en Kirk Brown.
Op woensdag 27 april is het Garfield Sobers Gymnasium in St. Micheal de place to be. Hier wordt de Vintage Reggae Show and Dance georganiseerd, erg populair onder de wat oudere generatie reggaefans vanwege de legendarische artiesten uit de jaren ‘60, zoals Fab 5 Band, Boris Gardener, Barrington Levi, Ken Boothe en Eric Donaldson. Ook Biggie Irie en Lil’Rick uit Barbados treden hier op.
Verder vindt op vrijdag 29 april Bajan Reggae Night plaats waar de grootste namen uit de lokale reggae scene meer dan 20 optredens zullen geven. Op zaterdag 30 april is de bijzondere Reggae Party Cruise. Deze cruise geeft reggaefans de mogelijkheid om de artiesten te ontmoeten die de volgende dag optreden op Reggae on the Hill.

Reggae on the Hill is hèt hoogtepunt van het hele festival en vindt plaats in het historische Farley Hill National Park. Jaarlijks komen hier ongeveer 12.000 mensen op af en dit jaar wordt dat gevierd met de komst van superster Wyclef Jean. Andere namen zijn Sizzla, Queen Ifrica, Gyptian en Junior Kelly. De echte Bajan reggae artiesten zijn er ook, zoals Daniel, Lisa Angel, LRG, Buggy Nhakente en de Fully Loaded Band. Voor meer informatie zie: www.thebarbadosreggaefestival.com

[uit Caribe Magazine, 5 april 12011]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter