blog | werkgroep caraïbische letteren

Liesbeth Peroti met muziektheatervoorstelling in Nederland

Liesbeth Peroti vertoeft momenteel in Nederland voor de opvoering van haar muziektheater stuk Lisibeti Sings Negro Spirituals. Haar eerste voorstelling vond gisteren in Den Haag plaats. Hierna komt Rotterdam op 7 mei aan de beurt. Op 11 mei heeft ze weer een opvoering in Den Haag. Op 15 mei staat ze op het podium in Amsterdam.

Lisibeti Sings Negro Spirituals is een muziektheaterstuk, waarin er pianomuziek wordt gespeeld en er wordt geacteerd. Het stuk vertelt via een monoloog het verhaal van een jonge vrouw uit Afrika, die via Suriname naar de Verenigde Staten gaat. Het verhaal zit in de negro spirituals, die in Suriname sokopsalm worden genoemd. Het stuk werd op 2 april in de Grote Stadskerk voor het eerst gespeeld. Liesbeth Peroti is producent, vocalist, pianist en muziekpedagoog.

Ze studeerde aan het Rotterdams Concervatorium in Nederland. Op het gebied van artistiekmanagement, muziektheater, compositie en ethnomusicologie volgde ze verschillende programma’s aan onder andere het Edna Manley College in Jamaica, New York School of Performing Arts in de Verenigde Staten en aan de Universiteit van Cape Coast in Ghana.

[uit de Ware Tijd, 02/05/2011]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter