blog | werkgroep caraïbische letteren

Rakim geeft les op de Herman Brood Academie

De legendarische rapper Rakim zal op dinsdag 31 mei een aantal lessen en een House of Hip-Hop Masterclass verzorgen aan de Herman Brood Academie in Utrecht. Rakim zal met de Hip-Hop studenten van de Herman Brood Academie feedback geven op hun werk en diverse producers van de opleiding krijgen de kans hun beats te laten horen. Daarnaast geeft Rakim een lecture en is er kans tot het stellen van vragen.

Rakim was vorige week voor vier shows in Nederland en zal speciaal voor de masterclass opnieuw naar Nederland reizen. Rakim hoorde van medelegende KRS-One dat een masterclass op de Herman Brood Academie een unieke ervaring is en aarzelde geen moment en benaderde de academie.

Rakim bracht zijn eerste album Paid in Full in 1987 uit met zijn vaste producer/DJ Eric B. Hierna volgden er nog 3 albums met Eric B tot hij in 1997 zijn eerste solo album The 18th Letter uitbracht. In 1999 werd dit album opgevolgd door The Master en na een lange stilte kwam onlangs in 2009 zijn derde solo album The Seventh Seal uit. Rakim word ook wel Rakim Allah of the God MC genoemd, omdat hij voor velen de beste rapper aller tijden is. Rakim is van grote invloed geweest op de muziek van rappers als Nas, Jay-Z, Big Pun, Killah Priest en Ghostface Killah.

De masterclass is een initiatief van House of Hip-Hop en wordt georganiseerd door studenten ‘management popmuziek’ van de Herman Brood Academie. Rapper Brainpower zal tijdens de masterclass fungeren als host en de moderator.

Voor deze bijzondere masterclass zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Wil je deelnemen aan de masterclass? Mail dan je gegevens naar casper@houseofhiphop.nl.

on 24.05.2011 at 7:15
Tags: / /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter