blog | werkgroep caraïbische letteren

Stichting Surinaamse Genealogie: Veel animo voor nieuw bestuur

De donateursbijeenkomst van de Stichting voor Surinaamse Genealogie op zaterdag 18 januari jl heeft een positief resultaat opgeleverd. Tenminste acht donateurs hebben zich voor een bestuursfunctie binnen de stichting aangemeld. Zij gaan de komende tijd bekijken hoe zij met elkaar een nieuw bestuur kunnen vormen en een plan voor de toekomst kunnen maken.

 Oproep Konmakandra 2014: “Voorouders uit alle windstreken”

Korte familieverhalen verteld door donateurs van de Stichting voor Surinaamse Genealogie.  

Op zaterdag 5 april 2014 zal de Stichting voor Surinaamse Genealogie haar 14e Konmakandra houden. Wegens het daverende succes van de familieverhalen, verteld door de donateurs op de Konmakandra van vorig jaar, hebben wij besloten ook dit jaar volop ruimte te bieden voor het vertellen van bijzondere familieverhalen.   Wij doen hierbij een oproep aan onze donateurs om hun familieverhaal te komen vertellen, met als uitgangspunt  “De overkomst naar Suriname vanuit alle windstreken”. Heeft u ook een persoonlijk verhaal van een voorouder die vanuit een ander land naar Suriname is gekomen? Samen met anderen of alleen? Gedwongen of vrijwillig?  Met welk doel of motief kwam hij of zij naar Suriname? Kwam hij of zij misschien op een bijzondere manier naar Suriname? Of uit een vreemd oord, afwijkend van de herkomstgebieden die we allemaal kennen? Dan nodigen wij u uit om het verhaal van die overkomst op de Konmakandra te komen vertellen.  

Heeft u geen ervaring en ziet u er tegenop om uw verhaal te vertellen, dan is dat beslist geen belemmering om op onze oproep te reageren. Wij helpen u met het samenstellen van uw verhaal!  

Als u mee wilt doen, laat ons dat dan z.s.m. weten door contact op te nemen met: Cynthia Brand Flu, emailadres: cynthia.brandflu@gmail.com of met het algemene emailadres van de Stichting voor Surinaamse Genealogie: stisurgen@yahoo.com   Wij hopen op veel leuke familieverhalen.  

Het bestuur van de Stichting voor Surinaamse Genealogie, Pieter Bol, Cynthia Brand Flu, Paul Davids, Sonja de Lange

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter