blog | werkgroep caraïbische letteren

De miljoenste titelbeschrijving bij Biblion

Onlangs heeft NBD Biblion de miljoenste titelbeschrijving verwerkt. NBD Biblion is de instelling die voor Nederlandse bibliotheken titels aanbiedt, centraal de bestellingen van de bibliotheken opneemt en boeken klaar maakt voor bibliotheekgebruik.

 

Biblion scant binnengekomen titels sinds september 1999, dat is dan ook het moment dat de telling is begonnen. Door het scannen van de barcodes worden de titelbeschrijvingen direct aan de recensies gekoppeld. Het is dus eigenlijk de miljoenste koppeling tussen de titelbeschrijving en de recensie. Het Engelse jeugdboek Epic Adventure (kind of) van Liz Pichon mag met de eer strijken.

 

NBD Biblion biedt voornamelijk Nederlandstalige titels aan, ook boeken die naar het Nederlands vertaald zijn, en in mindere mate ook Engelstalige titels. Tweetalige titels worden niet aan de bibliotheken aangeboden. Wie een boek heeft uitgebracht, kan twee aanschafexemplaren aanbieden aan NBD Biblion, deze worden via een a.i. (aanschafinformatie) gerecenseerd en aangeboden aan de Nederlandse bibliotheken. Adres: Postbus 347 – 2260 AK  Leidschendam

 

on 02.01.2018 at 13:36
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter