blog | werkgroep caraïbische letteren

Sranan Rutu Dey; a.s. zaterdag 5 april

U bent van harte welkom op de Sranan Rutu Dey; een interessante dag boordevol met interessante informatie over Surinaamse familiegeschiedenissen, een uitgebreide boekenmarkt, en een uitstekende Surinaamse catering op zaterdag 5 april a.s. in Den Haag.

Behalve boeiende voordrachten en verhalen over Surinaamse familiegeschiedenissen biedt deze bijeenkomst u ook de gelegenheid andere, ervaren genealogen te ontmoeten die u misschien ook verder kunnen helpen met uw speurtocht. Deze dag is dan ook dé plek om te beginnen met het onderzoeken van uw eigen familiegeschiedenis. Maar het belooft ook bijzonder leerzame dag te worden voor iedereen die geïnteresseerd is in Surinaamse geschiedenis.
Jacob Morgenstond en marktvrouwen 1913
Jacob Morgenstond (1913) op de viering van de 50e jarige herdenking afschaffing slavernij in Suriname. Hij werd op deze dag 50 jaar oud en was dus geboren in1863. Op de achtergrond feestelijk uitgedoste marktvrouwen.

Antiquariaat Buku zal, net als Boekencollectief Eldorado, aanwezig zijn met een uitgebreid aanbod van boeken op het gebied van geschiedenis, slavernij-verleden, familieonderzoek, religie, zeldzame & antieke Surinamica, ansichtkaarten en oude almanakken.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door donateurs en vrienden van de SSG, het Instituut ter Bevordering van de Surinamistiek (IBS –  www.surinamistiek.nl) en het Surinaams Magazine Parbode (www.parbode.com)
Locatie: Christus Triumfatorkerk Juliana van Stolberglaan 154, 2595 CL Den Haag (Ingang om de hoek via De Carpentierstraat)
Entree : Donateurs en abonnees IBS gratis, overigen eur5,–
Inloop : Vanaf 10.00 uur
bruiloftAnischtkaart Suriname 1903: Prisiri vo nengre na skinhatti

1 comment to “Sranan Rutu Dey; a.s. zaterdag 5 april”

  • Graag wil ik meer informatie hebben over de Sranan Rutu Dey te Den Haag.

    Jolanda Nibte, 06-18234116, jnibte@gmail.com

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter