blog | werkgroep caraïbische letteren

Scrooge in Curaçaose setting

Willemstad — In de Curaçaose versie van A Christmas Carol (Charles Dickens) over de vrek Scrooge, die in de Kerstnacht tot inkeer komt, laten de kinderen van verschillende internaten zien dat met weinig middelen en veel creativiteit een erg leuke en onderhoudende musical op de planken gebracht kan worden.

Donderdag vond de uitvoering plaats in het WTC, speciaal voor de kinderen van verschillende instellingen. TeleCuraçao maakte opnames, zodat op Tweede Kerstdag de musical om half zeven ook op televisie te zien is. De internaten willen hiermee ook de gemeenschap bedanken voor hun inzet en steun. De bewerking is van de hand van Godalis Reina, directeur van Kinderoorden Brakkeput. En dat heeft ze heel leuk gedaan, met een combinatie van lokale elementen, moderne dans en traditionele kerstliedjes, waaraan alle kinderen een steentje bijdroegen. Zo werd de opvoering een compact geheel, dat ook voor de kleintjes goed te volgen was.

In de musical Un kuenta di Pasku bestaat de Kerstmaaltijd van de arme boekhouder van Ebenicio Scrooge en diens gezin uit funchi en sardientjes. Een jonge Ebenicio kijkt in de scène van het verleden terug op walsende jongeren, terwijl de hedendaagse jeugd hem achter zijn rug om tijdens een tambú-optreden smadelijk uitlacht. De scènes worden afgewisseld met optredens van een zangkoortje en solozangeressen en de geesten van het verleden en het heden zijn hip uitgedoste vrouwen. Alleen Scrooges overleden zakenpartner Jacob Marley, die in het stuk Marlicio wordt genoemd, is wel een beetje angstaanjagend, wat voor verschrikt gehuil zorgt onder de allerkleinsten.

De grootste complimenten gaan echter uit naar hoofdrolspeler Stephen Gonzalez (14) van Kinderoorden Brakkeput. Hij blijkt veel komisch talent te hebben en had zijn draai helemaal gevonden op het podium.

[uit Amigoe, 17 december 2011]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter