blog | werkgroep caraïbische letteren

Koelsysteem Nationaal Archief weer op volle toeren

Paramaribo – Het Nationaal Archief Suriname (NAS) is sinds begin deze maand weer operationeel. Het koelsysteem is geïnstalleerd, waardoor de werkomstandigheden en conservatie van archiefstukken weer optimaal zijn. Sinds 6 januari is het NAS weer volgens de normale tijden geopend, bevestigt het archiefpersoneel.

Het NAS heeft ruim vijf maanden met ventilatoren gewerkt. Een jaar terug viel al een groot deel van het centraal koelsysteem uit waardoor het personeel maandenlang tot twaalf uur’s middags werkte. De oorzaak van de koelproblemen lag, volgens het NAS bij slechte onderhoudswerkzaamheden. Het koelsysteem is nodig om de kwaliteit van de archiefstukken te behouden. Het is belangrijk dat de ruimtes op de juiste temperatuur zijn.

De reparaties hebben ongeveer SRD 500.000 gekost. Het NAS is de nationale archiefbewaarplaats van de overheidsorganen. Daarnaast is er ook ruimte gereserveerd voor particuliere archieven, die een belangrijke aanvulling zijn voor de collectie. Het NAS beheert een meer dan zes kilometer strekkend archief.

[uit de Ware Tijd, 01/02/2014]

 
 

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter