blog | werkgroep caraïbische letteren

Batik op Grenada

 

Op Grenada staan ambacht en vakmanschap nog hoog in het vaandel. Niet bedorven door de overgewaaide Amerikaanse malls, die als eenheidsworsten overal in de wereld neerstrijken, is het pittoreske centrum van St.George een heerlijk plaatsje om op ontdekkingstocht te gaan naar leuke soeveniertjes. In Young Street bijvoorbeeld, stap je door een grote houten deur zo in een andere wereld.

Hier, bij Art Fabrik Grenada, hangen handgemaakte batik doeken en batik kleding tegen een oude, versleten stenen muur. Het contrast tussen oud, versleten en fris en kleurrijk kan niet groter. Alles wat je hier ziet hangen lijkt draagbare kunst. De exotische en tropische kleuren bezorgen me een levendig en fris gevoel. Batikken is een oude kunstvorm. Meer dan 2000 jaar geleden deden de mensen het al in het Midden-Oosten en Azie.

Naast kleding vind je bij de Art Fabrik Grenada, sieraden en accessoires. Je kunt er ook een kijkje nemen in de studio en de werkplaats, die zich pal naast de boutique bevinden. Hier wordt alles handgemaakt. Een minitour krijgen achter de schermen van het vervaardigen van de batik, is ook mogelijk op aanvraag.

Openingstijden: ma, di, woe en vrijdag: 9-13 uur en 14 -17 uur.
Donderdag en zaterdag: 9-13 uur.


on 18.01.2012 at 19:42
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter