blog | werkgroep caraïbische letteren

Marokkaanse bedreigd omdat zij wijnbar begint

De Rotterdams-Marokkaanse Elou Akhiat is in grote problemen geraakt, nadat ze tegen Metronieuws  verteld had over de wijnbar Uvo Dolce die ze in Rotterdam heeft geopend. Na het interview heeft de vrouw een stortvloed aan doodsbedreigingen ontvangen, wat voor de politie genoeg reden is om de zaak nauwlettend in de gaten te houden.

Akhiat, die een dochter is van een imam en tot zes jaar geleden vanwege haar geloof gesluierd rondliep en toentertijd geen druppel alcohol dronk, is overvallen door de berichtenstroom. Ook de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is geschrokken van de bedreigingen en laat via een woordvoerder weten de intimidaties onbehoorlijk te vinden.

50 zweepslagen
De extremistische moslim Shabir Burhani zei maandagavond in PowNews. “Als je een zonde begaat, kun je vijftig zweepslagen krijgen. Maar dit is vele malen erger, want volgens mij is zij ook afvallige,” aldus Shabir Burhani.

Verschillende politici, alsook de Rotterdamse burgemester Aboutaleb hebben hun afschuw over de bedreigingen uitgesproken.

Bominstructeur blaast pupillen op
Het goede nieuws is dan weer dat een instructeur die zijn pupillen onderwees in het maken van zelfmoordbommen, per abuis 22 van zijn leerlingen heeft opgeblazen. Het ongeluk gebeurde in een kamp in de noordelijke Irakese provincie Samara. Vijftien aanstaande terroristen raakten gewond. De instructeur wilde de werking van een bomgordel demonstreren. De slachtoffers behoorden tot de soennitische terreurbeweging ISIL, die onder andere actief is in het noorden van Irak. Het Iraakse leger wist na de explosie nog acht terroristen te arresteren.

De kracht van de explosie was zo sterk, dat het kleed van verschillende passerende vrouwen opwoei en hun benen  werden ontbloot. Ook die vrouwen zijn allemaal weer bedreigd.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter