blog | werkgroep caraïbische letteren

Decolonial Aesthetics and European blackness

Als onderdeel van een serie bijeenkomsten georganiseerd in het kader van de tentoonstelling Who More Sci-Fi Than Us? presenteert Framer Framed in samenwerking met curator Nancy Hoffmann, Non Employees en Kunsthal KAdE een lezing en ronde tafel gesprek over thema’s als blackness in een Europese context, dekoloniale esthetiek en de Caribische diaspora. Deze onderwerpen worden in verband gebracht met curatorele en artistieke praktijken.

De lezing Decolonial Diasporic Aesthetics door de keynote speaker Alanna Lockward, auteur, kunstcriticus en onafhankelijke curator. Zij is oprichter van de Transnational Institute en curator van het project BE.BOP 2012 Black Europe Body Politics;

Rondetafelgesprek met: Nancy Hoffmann, onafhankelijk curator van de tentoonstelling Who More Sci-Fi Than Us?. Hedendaagse kunst uit de Cariben;Charl Landvreugd, deelnemend kunstenaar aan de tentoonstelling, tevens curator en auteur, werkzaam in Europa en de VS; Sharelly Emanuelson, filmmaker en oprichter Uniarte & Caribbean Visuals. Moderator is Quinsy Gario.

Na afloop van de discussie zal er een performance plaatsvinden van kunstenaar Teresa Maria Diaz Nerio (Santo Domingo/Amsterdam).

De voertaal is Engels

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter