blog | werkgroep caraïbische letteren

Collectie Antilliana

 
Collectie over de voormalige Nederlandse Antillen
Bovenkant formulier
Onderkant formulier
Bovenkant formulier
Onderkant formulier
In de Centrale Bibliotheek [Den Haag], op de derde verdieping, vindt u de ‘Collectie Antilliana’. Een bijzondere, unieke, verzameling materialen over de voormalige Nederlandse Antillen en over Antillianen en Arubanen in Nederland. De collectie bestaat uit meer dan 4000 items. Van boeken, tijdschriften, cd’s en videobanden tot microfiches en documentatie. Sommige materialen zijn in het Nederlands, andere in Papiamentu of Engels.
In bruikleen
De Centrale Bibliotheek heeft deze verzameling in bruikleen gekregen van de Staat der Nederlanden. Basis voor de collectie vormen de materialen uit de voormalige bibliotheek van de Stichting Culturele Samenwerking Antillen (Sticusa). Het oudste bezit stamt al uit 1880. De bibliotheek beheert de collectie en vult die aan.
Altijd beschikbaar
De materialen uit de collectie zijn niet te leen. Daardoor slaat u uw handen nooit op een lege plek! U kunt altijd de boeken, cd’s en andere materialen in de bibliotheek bekijken en beluisteren. Van een aantal boeken en van de cd’s heeft de bibliotheek extra exemplaren in de collectie opgenomen. Die zijn wel te leen.
Catalogus
De bibliotheek heeft een catalogus uitgegeven waar alle materialen uit de collectie instaan. Deze catalogus is voor € 11,35  te koop bij de informatiebalie op de derde verdieping van de Centrale Bibliotheek.
on 14.02.2014 at 14:18
Tags: /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter