blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Ustaad Angad Bholasingh overleden

De legendarische Baithak Gana zanger, Ustaad Angad Bholasingh, is op 1 april 2016 overleden in het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo. Bholasingh had al enige tijd gezondheidsklachten. Hij bereikte de leeftijd van 57 jaar.

Bholasing

Angad Bholasingh

Bholasingh was voorzitter tevens zanger van de Sri Vishnu Semi Classical Group en van Chautal Samaadj. “Het is een harde klap voor de Baithak Gana wereld”, zegt zanger Waldy Phagoe. “Hij was een topfiguur in zijn jonge jaren. Hij werd zelfs de tweede Ramdew Chaitoe genoemd door velen. Ik was een kleine jongen van 8 jaar toen ik hem leerde kennen. Angad had altijd zijn eigen stijl en ritme. Vanwege zijn hoge stem werd hij tot een van de high class zangers gerekend. Zijn bekendste nummer was Suno diljani dil ki kahani. Hij scoorde met dit nummer tot in het Caraibisch gebied. Enkele andere bekende liederen van Bholasingh zijn Shaam gaye pardes, Jaa ke na nire wahija en Boije re amaraja”.

 

Bholasingh was werkzaam bij het Ministerie van Openbare Werken, voorman van afd. VOV. Ongeveer twee weken geleden was hij nog in Nederland en heeft daar twee shows gegeven. De uitvaart heeft op 3 april plaatsgevonden.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter