blog | werkgroep caraïbische letteren

Afscheid Aart Broek

Afgelopen donderdag 7 januari nam de Werkgroep Caraïbische Letteren afscheid van haar gewaarde lid Aart Broek. De afgelopen drie jaar vervulde Aart de functie van penningmeester.

Aart G. Broek

Hands-on: Aart Broek zorgde dat het de bestuursleden bij de lange vergaderingen aan niets ontbrak.

Die taak vervulde hij nauwgezet, met een scherp oog voor het realistisch afwegen van wenselijkheden en mogelijkheden, en met veel gevoel voor het beleid achter de cijfers. Daarnaast had Aart een groot aandeel in het technisch en inhoudelijk upgraden van de website Caraïbisch Uitzicht en nam hij het initiatief tot het periodiek samenstellen van elektronische nieuwsbrieven waarin de activiteiten van de Werkgroep op een even inzichtelijke als aantrekkelijke wijze aan de achterban werden gecommuniceerd.

Met zijn diepgaande belangstelling voor de letteren èn de sociologie nam Aart tevens op een hartstochtelijke wijze deel aan het programmeren van de activiteiten van de Werkgroep. In de discussies hierover combineerde hij een brede kennis van zaken en vaak duidelijk omlijnde opvattingen met een uiteindelijk pragmatische opstelling en een opmerkelijke hands-on-mentaliteit.

De Werkgroep is Aart veel dank verschuldigd voor zijn inzet, werkkracht en bevlogenheid. Hij ziet zich genoodzaakt de Werkgroep te verlaten vanwege zijn overvolle agenda. De werkgroep betreurt die beslissing, maar troost zich met de gedachte dat door de gedeelde passie voor de Caraïbische Letteren de vriendschappelijke contacten zich moeiteloos zullen laten prolongeren.

on 10.01.2016 at 23:47
Tags:

2 comments to “Afscheid Aart Broek”

  • Maar die jongen gaat toch niet helemáál weg?!?!?!

  • @ Carel / Inderdaad, ook ik meende even mijn in memoriam te lezen, wat – gegeven de mooie woorden – niet onplezierig was: beter dit nu, bij leven, te lezen, dan slechts te vermoeden dat iemand een i.m. zal schrijven wanneer mijn ademen is opgehouden (en ik waarschijnlijk geen woord meer tot mij neem). Hoe het ook zij, het ligt in de bedoeling nog jaren te blijven ademen en betrokken te blijven bij de Caraïbische letteren, zij het niet vanuit de Werkgroep. Aart

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter