blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Concert met de broers Harold en Jorge Martina

Op vrijdag 30 november 2012 organiseert de Vereniging Antilliaans Netwerk een concert met de broers Harold en Jorge Martina. Zij zullen op deze avond muziek ten gehore brengen van Antilliaanse, Latijns-Amerikaanse en Europese componisten.

Jorge Andrès Martina (1963) en Harold Eugenio Martina (1967) zijn broers uit een zeer muzikaal Antilliaans-Colombiaans geslacht. Ze genoten een bevoorrechte jeugd die in het teken stond van de klassieke muziek. Terwijl Harold koos voor piano raakte Jorge meer en meer geïnspireerd om zijn stem als instrument te gebruiken. Beiden bleken al snel niet alleen een bijzondere gave te hebben maar tevens een sterke voorkeur om samen te musiceren. Alhoewel beide broers kozen voor een carrière in het bedrijfsleven, ligt beider passie toch in eerste instantie in de muziek en hebben zij reeds vele optredens op hun naam staan in Nederland, Colombia, Curaçao, Frankrijk, Italië en Polen. Jorge en Harold hebben door de jaren heen een veelzijdig repertoire ontwikkeld dat beïnvloed is door zowel Europese als Latijns-Amerikaanse en Antilliaanse componisten.

Eén van de hoogtepunten van het duo was het optreden in het Concertgebouw van Amsterdam in oktober 2009 waar zij deelnamen aan de Kamermuziek Marathon ter ere van het 75 jarig jubileum van de “Vrienden van het Concertgebouw.” Jorge en Harold hebben onlangs een cd opgenomen met licht klassieke muziek en klassieke muziek met een Latijns-Amerikaans, Antilliaans en klassiek Europees tintje. De cd genaamd EnCanto bevat 18 liederen die een goede weerspiegeling geven van de “roots” van de twee broers. Naast componisten uit Zuid-Amerika (Alberto Ginastera, Carlos Guastavino, Carlos Gardel, Astor Piazzolla, Tata Nacho, Ariel Ramirez, Teresa Parodi) en Curaçao (Joseph Corsen, Jacobo Palm en Rudy Chang) hebben ze ook gekozen voor werken van Europese componisten als Fernando Obradors, Jules Massenet en Francesco Paolo Tosti.

Locatie: Promenade Hotel
Adres: Van Stolkweg 1, 2585 JL Den Haag
Aanvang: 20:00 uur. Inloop vanaf 19:15 uur
Entree: 15 euro p.p. U kunt zich aanmelden door het bedrag van 15 euro over te maken op rekeningnummer 585850321 ten name van de Vereniging Antilliaans Netwerk onder vermelding van uw naam. Het aantal plaatsen is beperkt. Na afloop van het officiële gedeelte is er gelegenheid om onder het genot van een drankje verder te netwerken. Daarbij is er de gelegenheid te cd En Canto te kopen.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter