blog | werkgroep caraïbische letteren

Ernstige waarschuwing voor Sitaldin

Shirley Sitaldin. Foto @ Stefano Tull

Paramaribo – Onderwijsminister Shirley Sitaldin van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) is eerder deze week ontboden door president Desi Bouterse. Uit regeringskringen verneemt de Ware Tijd dat de regeringsleider ontevreden zou zijn over het totale beleid. Ook het intermenselijke contact van de minister baart Bouterse zorgen.

Volgens informatie is het niet de eerste keer dat de president Sitaldin heeft ontboden. Het staatshoofd zit met de minister in zijn maag, omdat zij al een vervanger is van een andere minister. Gevraagd over deze kwestie zegt Eugène van de San, directeur van het kabinet van de president, dat deze kwestie hem niet bekend is.

Naar verluidt zou het ook niet vlotten tussen de minister en Eddy Jozefzoon van de presidentiële taskforce onderwijs. Ook Jozefzoon, die tevens adviseur is van de president, zeg niet te weten uit welke hoek de informatie – die volgens hem op onwaarheid berust – komt. Eventuele problemen over het functioneren van de minister zou Jozefzoon bespreken met de president of met vicepresident Robert Ameerali. “En wat ik met hen bespreek, wordt niet aan derden verteld”, stelt hij.

[uit de Ware Tijd, 9/11/2012]

—-

Toon Hermans – Masker 

Dit is het grote carnaval
van levenloze leuzen
het masker kijkt het masker aan
de dwergen zijn de reuzen
de glitterdomheid loopt voorop
en hupt met ‘n corrupte pop
wat licht lijkt, dat is duisternis
want niets is, wat het waarlijk is
‘t is louter fake en haat en nijd
de dans is leugenachtigheid
doorheen de blije deun van ‘t bal
schijnt ‘n verfomfaaid tranendal

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter