blog | werkgroep caraïbische letteren

Mijn wonderlijke reizen met Sinterklaas en kerstman

Arnold-Jan Scheer: Wild geraas

Het is misschien ongelooflijk, maar Sinterklaas vertelt ons in dit boek wie we zijn en waar we vandaan komen. De auteur bleef niet achter zijn bureau zitten, maar trok langs ravijnen naar afgelegen bergdorpen, nam desnoods de helicopter, trotseerde lawines, ging tunnels door om in een andere wereld terecht te komen en brengt ons tot in de krochten van de Amsterdamse onderwereld en de obscure gedachten van nazi’s, hooligans en racistische genootschappen. Naar de meest afgelegen plekken in een ontdekkingsreis die niemand in deze tijd nog voor mogelijk achtte.

Onder het Sinterklaasfeest ligt een heel ander verhaal. Terreur, strijd, primitiviteit en lust. Als de schillen van een ui pelt dit boek de lagen af en vertelt waar het allemaal om begon in een totale omverwerping van het beeld dat wij van de Bisschop hebben. Dit verhaal van Sinterklaas onthult als eerste het diepste trauma: de doorgesneden band met de natuur en het natuurverleden. Een verbreking van ons pact met de natuur en de dieren.

Blader door de demo van het boek, klik hier

Arnold-Jan Scheer komt erover vertellen op de Sinterklaasavond van de Werkgroep Caraïbische Letteren, donderdag 6 december, om 19.30 uur in theater Perdu, Amsterdam.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter