blog | werkgroep caraïbische letteren

Stichting Surinaamse Genealogie zoekt materialen

Op 1 juli 2013 is het 150 jaar geleden dat de slavernij in Suriname en op de Antillen werd afgeschaft. Uiteraard besteedt de Stichting voor Surinaamse Genealogie hier aandacht aan. De stichting is één van de deelnemers aan het Keti Koti Festival in het Oosterpark in Amsterdam-Oost (van zaterdag 29 juni t/m maandag 1 juli 2013). In de centrale tent gaan wij naast stambomen ook foto’s en andere materialen tentoonstellen die betrekking hebben op de viering en herdenking van manspasi. Voor de aankleding van onze plek doen wij een oproep aan onze donateurs om stambomen en andere materialen aan te leveren die wij kunnen tentoonstellen. Denk aan een livret (document dat de geëmancipeerde bij zich moest dragen in de periode van het staatstoezicht), een wisselbrief (voor de uitbetaling van de zgn. tegemoetkomingsgelden aan de voormalige eigenaar), een lied of een gedicht m.b.t. de emancipatie, etc.
Heeft u geschikte materialen of vragen, neem dan contact op met één van de leden van de werkgroep. De sluitingstermijn is 31 maart a.s.
Wanneer wij genoeg interessant materiaal ontvangen, kunnen wij alvast een voorproefje laten zien op de Konmakandra 20 april a.s..
Kimberly Emanuels k.emanuels@chello.nl
Denie Kasan denie@live.nl
Magda Korenhof mkorenhofterzol@tele2.nl
Of per post naar M. Korenhof–Terzol, Richard Holstraat 119,
2551 HP Den Haag. Tel.nr.: 070-75 33 120.
on 18.01.2013 at 11:41
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter