blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Bescherming Papiamentu

Op 21 februari a.s., de Internationale Dag van de Moedertaal, organiseren Stichting SPLIKA (www.splika.nl) en de Sectie Papiamentu van Levende Talen (www.levendetalen.nl) een bijeenkomst over de moedertaal en bescherming van het immaterieel cultureel erfgoed. Graag nodigen wij u uit om aanwezig te zijn tijdens deze activiteit.
Ineke Strouken van het VIE (Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed – www.volkscultuur.nl) zal een introductie houden over dit thema. VIE is de instantie die zich in Nederland bezighoudt met de uitvoering van het verdrag van de Verenigde Naties m.b.t. de bescherming van het immaterieel cultureel erfgoed. Immaterieel cultureel erfgoed is een selectie van tradities die mensen zo belangrijk vinden dat ze niet willen dat ze verloren gaan. Daarom wordt er moeite voor gedaan om ze door te geven aan volgende generaties. Immaterieel erfgoed heeft te maken met het verleden, heden en toekomst.
Deze avond zal niet alleen in het teken staan van luisteren. Als deelnemer wordt u verzocht om een bijdrage te leveren om een lijst samen te stellen van Antilliaans-Arubaanse gebruiken en tradities die volgens u bescherming verdienen als immaterieel cultureel erfgoed.
Datum : donderdag 21 februari 2013
Tijd : 19:00 – 21:00 uur
Plaats : Curaçaohuis, Badhuisweg 175 te Den Haag
Toegang: gratis
Voor meer informatie kunt u bellen naar 06 – 1733 6180 of een e-mail sturen naar rrseverina@ziggo.nl

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter