blog | werkgroep caraïbische letteren

In The Picture Festival

Op donderdag 21 maart gaat het festival van start met een spetterende Parade door de Amsterdamse Poort. Deze kleurrijke stoet met muziek, dans, acrobatiek, fashion, kunst en theater onder leiding van de Caribische Brassband Eternity, eindigt bij het Bijlmer Parktheater, de locatie van het festival. Vier dagen lang dans- en theatervoorstellingen, muziek performances, exposities en workshops. En dat alles met Collin Edson en Yahmani Blackman als sprankelende hosts. Vanaf 19:00 uur laten zang- en danstalent het theater op haar fundamenten trillen in het programmaITP Zingt & Swingt! Op het theaterprogramma van die avond staan de prachtige voorstelling CODE 15 van Jeugdtheaterschool Zuidoost en Heartbeat, een muzikaal spektakel door Eternity Percussion.

Drie voorstellingen in première

Tijdens het festival gaan er maar liefst drie voorstellingen in première! Op vrijdagavond brengen de Dançarinas Tropicais voor het eerst de swingende theatershow Colors of Brasil. Daarna wordt
het podium vrij gemaakt voor de voorstelling Bijlmer Bijlmer 2 van Young Untold, Le Fièvre Africaine, Lina en Rawhln Crew! Zaterdagavond, is de première van She’Baltimore, een theatervoorstelling van Ira Kip over de onvoorwaardelijke liefde tussen twee vrouwen en het onverwachte misbruik binnen hun relatie. De voorstelling is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Na afloop wordt er door het Black Magic Woman platform de terugkerende talkshow Voices georganiseerd over het taboe rond huiselijk geweld in de gay community.

Lemon Andersen

Een belangrijke internationale gast van deze festivaleditie is Lemon Andersen, één van de grootste poets in de Verenigde Staten. Op zaterdagavond geeft hij een preview van zijn boek The County of Kings. Hoe hij het maakte van Brooklyn tot Broadway, zie je zondagmiddag in de documentaire Lemon met een nagesprek o.l.v. MC Winne! Voor de masterclass die Lemon die middag geeft, zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar, dus geef je snel op!

Sunny Sunday met Kid Dynamite, ZO! Gospel Choir Junior en Talentlab 

Op de laatste dag van het festival zijn er genoeg ingrediënten voor een heerlijke, sunny sunday. Kom bijvoorbeeld naar de Kid Dynamite Sessions met o.a. Urban Myth en John Leerdam of naar optredens van het ZO! Gospel Choir Junior opgericht door zangeres Berget Lewis. ’s Avonds wordt het festival afgesloten met de eindpresentaties van Talentlab, het paradepaardje van Krater Art & Community met optredens van upcoming theatermakers, poets, stand-up comedians en dansers!

Art in the Picture!

Tijdens het festival is de foyer van het Bijlmer Parktheater het domein van beeldend kunstenaars Jeffrey Flu en Truus Tijhuis. De in de Bijlmer geboren en getogen Jeffrey Flu maakte een serie portretten van een kick ass generation in het kader van het kunstproject ‘Bijlmer Park Goes Global’. Truus Tijhuis won afgelopen jaar de juryprijs van ‘Mijn Kunst’ – het open podium van CBK Zuidoost voor non-professionals in de beeldende kunst. Een selectie van haar werk is in deze duo-expositie te zien.

ITP#10 Preview: You Go Graduates!

In de aanloop naar het festival, op zondag 17 maart, presenteren Ethel Braams, Babs Gons, Lucinda Sedoc, Jeritza Toney en Daniel Bonsu hun afstudeerproducties! Hiermee ronden zij de Interculturele Regiecursus af van Krater Art & Community (afdeling Amateurkunst en Talentontwikkeling van het Bijlmer Parktheater en organisator van het festival). Een afstudeerfeestje dus!

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter