blog | werkgroep caraïbische letteren

Caribische ambassadeurs bestrijden homo-discriminatie

Wie Durft!
Officiële lancering OCAN campagne: Caribische ambassadeurs bestrijden homo-discriminatie.
Zondag 27 juli, 17 uur, tijdens Roze Zondag op Kwaku, met Jasmine Sendar en K’ribe.

ocan

OCAN, Overlegorgaan Caribische Nederlanders, lanceert haar campagne ‘Wie Durft!’.
Tijdens deze campagne presenteren we krachtige mensen uit onze gemeenschap, die niet bang zijn op te komen voor respect en acceptatie van seksuele diversiteit, oftewel voor de Marikus, Lesbiennes, Gays, Reperas, Transgenders etc. uit de Caribisch Nederlandse gemeenschap.
Gedurende haar project ‘Seksuele diversiteit bespreekbaar maken in de Caribisch Nederlandse gemeenschap’, ontmoette OCAN verschillende mensen die zich op krachtige eigen wijze inzetten om een boodschap van openheid uit te dragen. Het zijn bestuurders van lokale (zelf)organisaties, hulpverleners, jongerenwerkers, activisten en soms een betrokken grootmoeder.
Omdat het taboe en onbegrip over seksuele diversiteit binnen onze gemeenschap nog volop aanwezig is, gaat OCAN nu een stap verder. Wij hebben een aantal van deze krachtige mensen geselecteerd en voorbereid: het zijn onze Gay Straight Alliance ambassadeurs. Ze dienen als voorbeeld tijdens onze campagne ‘Wie Durft!’. Samen gaan we de strijd aan: TEGEN homofobie, VOOR acceptatie en respect.

Start van de campagne is op Roze Zondag, 27 juli, op Kwaku (een zomerfestival dat plaatsvindt in het Bijlmerpark te Amsterdam www.kwakufestival.nl). Tijdens een swingende show zal Jasmine Sendar onze ‘helden’ aan het publiek presenteren, onder muzikale begeleiding van de Caribische band K’ribe.

 

Via social media zal OCAN de campagne verder verspreiden. Gestart wordt met de presentatie van een ambassadeur uit de Bijlmer. Deze jongerenhulpverlener staat haar vrouwtje in het meest multiculturele stadsdeel van Amsterdam. Gelijk met de lancering op Roze Zondag kun je haar zien op: https://www.facebook.com/pages/Wie-Durft/716250075105183?hc_location=timeline.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter