blog | werkgroep caraïbische letteren

Lezing “De Antillen in de Tweede Wereldoorlog”

Jaarvergadering Antilliaans Netwerk en Lezing “De Antillen in de Tweede Wereldoorlog”

Op vrijdag 25 juli 2014 organiseert de Vereniging Antilliaans Netwerk (VAN) haar jaarvergadering welke gecombineerd zal worden met een zeer bijzondere lezing door de heer Jos Rozenburg over zijn boek De Antillen in de Tweede Wereldoorlog.

Pedernales40880ac0_edited-1

Het vrachtschip Pedernales

Over de jaarvergadering: tijdens de jaarvergadering zal het bestuur van de VAN een overzicht geven van alle activiteiten van het afgelopen jaar (2013). Daarnaast wordt er ook een financieel overzicht gegeven van hoe de vereniging ervoor staat alsmede een blik in de toekomst van wat er allemaal komen gaat.

Over de lezing: op oorlogsmonumenten in Curaçao, Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Saba en Sint-Eustatius staan de namen vermeld van 129 ‘Antillianen’ die sneuvelden of omkwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Onderzoeker Jos Rozenburg is echter na langdurig onderzoek tot de ontdekking gekomen dat 37 Antilliaanse oorlogsslachtoffers ontbraken. De reden hiervoor was dat veel oorlogsarchieven decennialang gesloten bleven. Dat schrijft de onderzoeker in zijn boek De Antillen in de Tweede Wereldoorlog. Meer weten? Lees dan: http://www.wereldjournalisten.nl/artikel/2014/05/05/de_antillen_in_de_tweede_wereldoorlog/

pedernales

De Pedernales getorpedeerd door de Duitse onderzeeër U-156 voor de kust van Aruba op 16 februari 1942

Deze avond wilt u niet missen! Daarom vragen wij u om alvast de datum vast te leggen in uw agenda, namelijk vrijdag 25 juli 2014. De jaarvergadering zal plaatsvinden van 18.15 – 19.15 uur, gevolgd door een korte pauze, zodat we om 20.00 met de lezing van Jos Rozenburg kunnen beginnen. Wij verwelkomen u graag voor beide activiteiten, maar mocht u niet in de gelegenheid zijn om aanwezig te zijn bij allebei, dan bent u natuurlijk ook van harte welkom bij één van de twee. De locatie voor deze bijeenkomst volgt nog.

ARUBA_STAMP_PEDERNALES_B

Arubaanse postzegel met de Pedernales

Hopelijk tot dan! Mocht u zich nu al willen aanmelden dan kan dat o.v.v. uw naam naar email adres info@antilliaansnetwerk.nl. Onze website is momenteel in onderhoud, maar ons mailbox is wel actief.

 

Pedernales duikers

Duikers bij het wrak van de Pedernales

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter