blog | werkgroep caraïbische letteren

Dagboek van een zwakke yogie

De minimal movie Dagboek van een zwakke yogi ging 20 jaar geleden in première op het Nederlands Film Festival  in Utrecht, precies één week na de suïcide van hoofdrolspeler Kamaran Abdalla.
De film is een minimal movie in documentaire stijl die twee bevriende echtparen ten tonele voert. Derek, professor in paradoxale logica is getrouwd met Audrey, een succesvol schrijfster van damesromans. Kunstschilder Robert is gehuwd met Loes, monteur van motoren en trotse eigenares van een volbloed paard. Terwijl Robert een expositie in Rotterdam voorbereidt, verdient zijn vrouw de kost. De twee echtparen lijken op het eerste gezicht in harmonie te leven. Al snel blijkt echter dat ze elkaar irriteren, wat tot verrassende verwikkelingen leidt. De wrede en vooral humoristische zwart-wit film werd opgenomen in een tijdsbestek van tien dagen op lokaties in Amsterdam en Rotterdam.
Inmiddels is ook hoofdrolspeelster Dela Maria Vaags overleden. De cast bestaat verder uit Manouk van der Meulen en Robert C. Smit in hoofdrollen en Saskia van Engeland, Marline Williams en Marcel Faber in dragende bijrollen. Director of photography van deze 35mm monocolor film was Emil Busurca. De film werd geregisseerd door het regie-collectief genaamd Ronald da Silva, hier bestaande uit Paul Ruven, Wik Becker en Pim de la Parra.
 Er wordt gefluisterd dat de film mogelijk dit jaar 1 x gepresenteerd zal worden op het NFF in Utrecht, maar producer Margot Barel en Pim de la Parra willen liever op een gunstiger moment wachten, wanneer alle medewerkers voor & achter de camera bij de presentatie betrokken zullen zijn en de film alsnog een kleine theateruitbreng kan beleven, bovendien voorzien van de nog ontbrekende innerlijke monoloog van de mannelijke hoofdrol, die door het plotselinge overlijden van de hoofdrolspeler niet kon worden opgenomen.
on 07.08.2013 at 13:08
Tags: /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter