blog | werkgroep caraïbische letteren

9 november: Caraïbische Letterendag over de jongste schrijversgeneratie

Vandaag * Vandaag * Vandaag * Vandaag

De nieuwe Caraïbische schrijvers op de 9e Caraïbische Letterendag

Op 9 november verzamelt zich in het theater van de Openbare Bibliotheek in Amsterdam een bijzondere groep Caraïbische Schrijvers. Het gaat om twaalf schrijvers die in de laatste vier jaar hun debuut hebben gemaakt, onder wie Radna Fabias, Etchica Voorn, Roberta Petzoldt, Gershwin Bonevacia, Julien Ignacio, Shantie Singh. Zij grossieren in literaire prijzen, o.m. C. Buddingh’-prijs, Opzij Literatuurprijs, Boekhandelsprijs, Herman de Coninck-prijs. Hun werk is van uitzonderlijke kwaliteit, zij kaarten nieuwe thema’s aan en doen dat in uitdagende vormen waarmee een nieuw en jong publiek wordt uitgedaagd.

De schrijvers zullen worden geïnterviewd door schrijvers van de voorgaande generatie: Karin Amatmoekrim, Rabin Baldewsingh, Raoul de Jong en Antoine de Kom.

De Werkgroep Caraïbische Letteren, onderdeel van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, betrekt dit jaar ook de scholen bij het programma. Auteurs bezoeken scholen, en havo- en vwo-studenten uit Nederland, Suriname, Curaçao en Bonaire laten filmpjes zien van wat zij lezen. Een videoregistratie wordt later weer beschikbaar gesteld aan alle deelnemende scholen.

De avond wordt geopend met een muzikaal eerbetoon aan de onlangs overleden Surinaams-Nederlandse componist René Samson, door Jacobien Rozemond (viool en zangstem).

Michiel van Kempen geeft een korte introductie op de nieuwste literatuur.

Jeangu Macrooy

De avond wordt afgesloten met een optreden van Jeangu Macrooy (Judas in The Passion van 2018). Na het programma is er een boekenmarkt met schrijvers en uitgevers.

Locatie: Openbare Bibliotheek Amsterdam Oosterdok | Oosterdokskade 143 | 1011DL Amsterdam

Datum: zaterdag 9 november 2019

Tijd: 19.00-22.30 uur. Aanvang stipt om 19.00 uur!!

Kaarten zijn uitsluitend te bestellen via deze link van de OVA: https://tickets.oba.nl/ProgrammaDetail.aspx?Display=edit&id=221681

Line-up van de avond:

Daphne Huisden. Foto Salih Kiliç. (Toestemming van de auteur.)

Ronde 1. Roberta Petzoldt – Radna Fabias – Johan Herrenberg
Interviewer: Antoine de Kom

Ronde 2. Diana Tjin – Chris Polanen – Daphne Huisden
Interviewer: Karin Amatmoekrim

Ronde 3. Chesley Rach – Gershwin Bonevacia – Shantie Singh
Interviewer: Rabin Baldewsingh

Ronde 4. Julien Ignacio – Etchica Voorn – Karin Lachmising
Interviewer: Raoul de Jong

Karin Lachmising
Julien Ignacio. Foto © Shira Koopman

Dit evenement wordt ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunsten, het Nederlands Letterenfonds, boekhandel De Evenaar en de uitgeverijen In de Knipscheer, Van Oorschot, De Arbeiderspers en Prometheus.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter