blog | werkgroep caraïbische letteren

Faya Lobi: 200 jaar vurige liefde in de diaspora

Graag herinner ik u aan de bijeenkomst die Dutch Caribbean Book Club en SPLIKA organiseren op zaterdag 13 mei 2023 waarbij aandacht is voor het boek Faya Lobi: 200 jaar vurige liefde in de diaspora en de geschiedenis van de Kaha di òrgel.

Ange Jessurun

Ange Jessurun is geboren op Curaçao en debuteert met haar eerste Nederlandstalige roman Faya Lobi: 200 jaar vurige liefde in de diaspora. Het boek is gebaseerd op waargebeurde verhalen, herinneringen en historische documenten. Jessurun vertelt het verhaal van haar Chinese overgrootvader, die in 1865 van Hongkong naar Paramaribo is gereisd op zoek naar een beter leven. Eenmaal in Suriname werd haar overgrootvader verliefd op de zwarte Emilia, die met haar hele familie in 1859 vrijgekocht werd uit de slavernij. Vervolgens vertrekt Kleinzoon Antonius naar Curaçao en trouwt met Angela, een afstammeling van plantagehouder Specht, die in 1660 plantage Koraal Specht begon.

Marfensel Osepa
 neemt de bezoeker mee in een interessant verhaal over de kaha di òrgel getiteld ‘KLABA! De magie van de Antilliaanse cilinderpiano’. De kaha di òrgel is bekend op de Caribische eilanden en ook in Nederland zijn we hiermee bekend. Sinds 2016 is de kaha di òrgel bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland.

Kaha di òrgel

PRAKTISCHE INFORMATIE
Datum: zaterdag 13 mei 2023

Tijd: 13:00 tot 16:00 uur (inloop vanaf 12:30 uur)

Locatie: Theater de Vaillant, Hobbemastraat 120, 2526 JS Den Haag

Toegang: € 15,00
Ticketverkoopvia Theater de Vaillant

We sluiten de middag met Caribische hapjes!

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter