blog | werkgroep caraïbische letteren

6de editie Indian Film Festival Den Haag

Het Indian Film Festival The Hague is verheugd te kunnen aankondigen dat dit jaar de 6e editie in Den Haag zal plaatsvinden van 5 t/m 9 oktober 2016 in Filmhuis Den Haag en Theater Dakota.

Indian film1

 

Openingsfilm: Sairat
Het is harde doch hartverwarmende verhaal van twee tieners in het achterland van Maharashtra, Parshya and Archie. Hun liefde overbrugt bijna alle obstakels, maar de toorn van de samenleving staat hun relatie toch in de weg…. read more

 

Indian film2

“Sairat has broken all previous records to become the highest grossing Marathi film of all times. It is not just a film. It’s a movement.” – Indian Express, 2016

Het filmprogramma van de zesde editie van het Indian Film Festival The Hague (IndianFFTH) is compleet. Een selectie van meer dan 35 films siert dit jaar de festivaleditie, variërend van arthouse producties, documentaires en short films tot een retrospectief van Rajesh Khanna. Vijf dagen lang presenteert het festival een panorama dat de bijzondere cinematografie van India belicht. Door de sponsoring van Jet Airways hebben we dit jaar interessante festivalgasten uit India.

 

Indian film3

 

De films The Violin Player en Otaal, die internationaal prijzen in de wacht sleepten behoren tot de parels van het festivalprogramma. Daarnaast staat het IndianFFTH in het teken van een aantal bijzondere Nederlandse premières, o.a. de films Aligarh, Jugni, For the Love of the Man, Dhanak en Kothanodi.

 

Indian film4

Complete programma klik hier.  Je kan op onze website kaartjes bestellen.

 

Indian film5

Closing film: Margarita with a Straw

De publieksprijswinnaar van de 5e editie van het Indian Film Festival The Hague was Margarita with a Straw. Dit meeslepende drama uit India brengt de strijd en het gevoel van vrijheid ervaren door een Delhi tiener met hersenverlamming wanneer ze een studiebeurs naar New York wint in beeld.

Audience award
Bezoekers van het Indian Film Festival The Hague maken kans om een retour vliegticket Nederland-India te winnen met dank aan Jet Airways (klik hier).

On Tour program
Het Indian Film Festival The Hague gaat dit jaar on tour!

 

Events
Exhibition: Original copyread more
Diy day: Indian film freaks

Talks:  LGBT, Audience Talk, Textiel Talk, Rajesh Khanna…  lees hier.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter