blog | werkgroep caraïbische letteren

65 jaar Sta­tuut: een kwets­baar Ko­nink­rijk!

Het gastcollege dat de vice-president van de Raad van State van het Koninkrijk, mr. Thom de Graaf, zou hebben gehouden aan de Universiteit van Curaçao op 4 november 2019 als daar geen stroomstoring was geweest.

serie 'verbinding' / Aart G. Broek
serie ‘verbinding’ / © Aart G. Broek

Excellenties, dames en heren, goedenavond!

Fijn om u vanavond hier te zien. Mag ik om te beginnen de  Universiteit van Curaçao oprecht dank zeggen voor de eer om aan deze universiteit een gastcollege te geven. Rector De Lanoy en decaan prof. Goudappel zullen zich dit niet hebben gerealiseerd, maar het is een diep gekoesterde wens van mij gedurende een lange reeks van jaren. Ik heb in verschillende functies op ‘Dushi Kòrsou’ toespraken en lezingen mogen geven, van de Kamer van Koophandel en USONA tot de Staten toen ik minister was, maar nooit voor de universiteit. Die eer verdien ik nu pas, nu ik een politiek leven achter mij heb gelaten en de nederige gedaante heb aangenomen van adviseur.

Lees verder op de website van de Raad van State.

Nederland op de ABC-eilanden - 14 - electriciteit - foto Aart G. Broek
serie ‘Nederland op de ABC-eilanden’ [14 – electriciteit] / foto Aart G. Broek

on 10.11.2019 at 12:07
Tags: / /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter