blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Hommage aan Edgar Palm

Vanwege de grote belangstelling heeft de Palm Music Foundation besloten om de hommage rond de bekende Curaçaose musicus-componist Edgar Palm (1905-1998) eenmaal te herhalen. Eerder vond dit plaats op 11 januari 2020. Dit tweede muzikale evenement zal plaatsvinden op zondagmiddag 15 maart in de Amstelkerk, Amstelveld 10 in Amsterdam. Aanleiding van de hommage is de uitgifte door de Palm Music Foundation van een pianoboek met alle bewaard gebleven partituren van composities van Edgar Palm.  

Meer details over de tijd van aanvang en het bestellen van kaartjes via de link http://edgarpalm.eventbrite.nl

Trio Nos Otrobanda

Drie bijzonder talentvolle pianisten met Curaçaose roots, Rudsel Cameron (een oud-leerling van de medicus-musicus-componist prof. Robert Rojer),  Alexander Kraft van Ermel (een kleinzoon van de bekende musicus-componist Wim Statius Muller) en Harold Martina Martinez jr. (een “neefje” van de befaamde pianist Harold Martina sr.) zullen composities spelen van Edgar Palm.

Edgar Palm

Daarnaast zal ook het trio Nos Otrobanda bestaande uit Michiel Braam (piano), André Groen (percussie) en Aty de Windt (bas) muziek vertolken van leden van de familie Palm. Michiel Braam is hoofddocent aan het conservatorium in Arnhem, André Groen geeft les aan het conservatorium in Utrecht en Aty de Windt aan de Muzerije in Den Bosch. 

Joop Halman zal een toelichting geven over het leven en werk van Edgar Palm.

Meer details over de locatie, tijd van aanvang en het bestellen van kaartjes e.d. kunt u vinden op deze flyer.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter