blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Hommage aan Edgar Palm

Op zaterdagavond 11 januari aanstaande organiseert de Palm Music Foundation een hommage aan de bekende Curaçaose musicus-componist Edgar Palm (1905-1998). Aanleiding van de hommage is de uitgifte door de Palm Music Foundation van een pianoboek met alle bewaard gebleven partituren van composities van Edgar Palm.  

Trio Nos Otrobanda

Drie bijzonder talentvolle pianisten met Curaçaose roots, Rudsel Cameron (een oud-leerling van de medicus-musicus-componist prof. Robert Rojer),  Alexander Kraft van Ermel (een kleinzoon van de bekende musicus-componist Wim Statius Muller) en Harold Martina Martinez jr. (een “neefje” van de befaamde pianist Harold Martina sr.) zullen composities spelen van Edgar Palm.

Edgar Palm

Daarnaast zal ook het trio Nos Otrobanda bestaande uit Michiel Braam (piano), André Groen (percussie) en Aty de Windt (bas) muziek vertolken van leden van de familie Palm. Michiel Braam is hoofddocent aan het conservatorium in Arnhem, André Groen geeft les aan het conservatorium in Utrecht en Aty de Windt aan de Muzerije in Den Bosch. 

Joop Halman zal een toelichting geven over het leven en werk van Edgar Palm.

Meer details over de locatie, tijd van aanvang en het bestellen van kaartjes e.d. kunt u vinden op deze flyer.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter