blog | werkgroep caraïbische letteren

6 november: Brasa Dei Utrecht

Een feest van ontmoeting, herkenning en verbinding. Voor een breed publiek. Drie podia met een smeltkroes van muziek, zang, dans, literatuur, voordracht en stand-up comedy. Een mix van o.a. kaseko, calypso, latin, baitak, salsa, en (suri-)pop verwerkt in zang, muziek en optredens. Een swingend, smakelijk en verrassend evenement waar kijken, luisteren en het zoeken naar verbinding en vernieuwing centraal staat.

 

brasa dei festival

Bezoekers van het Brasa Dei Festival 2016 worden getrakteerd op een uniek hoofdoptreden van Mighty Sparrow, Koning van de Calypso en meervoudig winnaar van awards. Alleen voor het Brasa Dei Festival Utrecht in Nederland!

 

mighty sparrow
In de jaren ’70 was Mighty Sparrow vooral bekend met de hit Only a Fool (Breaks His Own Heart) in een samenwerking met Byron Lee & the Dragonaires. Andere bekende nummers zijn: Margarita, Jean and Dinah, Paramaribo en Don’t Do That. Een absolute ‘must see’ voor (calypso) muziekliefhebbers!

Karin Amatmoekrim

Karin Amatmoekrim. Foto Jean van Lingen

Overige optredens en acts van o.a. Glenn Weisz Orkest, Louis Windzak, Kankantrie, 2-Remember, Dana Fung Loy, Deng Boy, Zonnebloem, Baiseko, Pravini, Face2Face, Little Champs Brothers, InfluenceZone, Elten Kiene, Karin Amatmoekrim en Michiel van Kempen.

 

Nederland,Amsterdam, 2015 Michiel van Kempen, auteur, hoogleraar West-Indische letteren Foto: Bob Bronshoff

Michiel van Kempen. Foto: Bob Bronshoff

 

Met heerlijk eten, hartige en zoete hapjes en exotische dranken die volop verkrijgbaar zijn.
De deuren gaan om 13:30 uur open. Start: 14.00u.
Tickets: €20,- (voorverkoop) | €25,- (deurverkoop op 6 nov) | Kinderen t/m 12 jaar gratis toegang. Ook tijdens het middagprogramma entertainment voor de allerkleinsten aanwezig.
Ticketverkoop: www.brasadeifestival.nl en www.tivolivredenburg.nl

 

Brasa dei tijdschema

Raj Mohan & Dave MacDonald Band met “Baiseko”-muziek (Rodj dekhilá) op de Brasa Dey in Utrecht.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter