blog | werkgroep caraïbische letteren

Presentatie Een spiegel in het Koninkrijk

Dutch Caribbean Book Club organiseert een lezing met de auteur Raymond Sambo over zijn boek Een spiegel in het Koninkrijk. Het boek is het werk van een afstammeling van een slavin en een Nederlander uit de slavenperiode op Curaçao.

De schrijver tracht met dit boek middels zijn levensverhaal van betekenis te zijn voor de samenleving, door het Koninkrijk der Nederlanden een spiegel voor te houden. Op elfjarige leeftijd begon de chaotische levenswandel van Raymond Sambo, met de onverwachte en mysterieuze dood van zijn vader, een gevangenisbewaarder. Sindsdien leefde hij samen met negen broers en zussen en hun moeder in een ellendige situatie. Ze moesten overleven in een onverschillige en genadeloze samenleving waar tegenslagen, teleurstellingen en onrechtvaardigheden heersten. De dwaling in zijn levenswandel na de dood van zijn vader, het leed, de onmacht, de angst en het gemis aan geborgenheid, zorgden voor zijn tegenstrijdig gedrag toen hij opgroeide en ook toen hij volwassen werd. Over de auteur Reginald Raymond Sambo werd op Curaçao geboren. Eerder verscheen zijn gedichtenbundel in het Papiamentu ‘Duna balor n’e propio di nos’ (Geef waarde aan het eigene). Hij won de eerste prijs in een poëziewedstrijd op Curaçao en ontving voor zijn gedicht tevens de stimulatieprijs.

Praktische informatie

Datum: vrijdag 27 september van 15.00-16.30 uur

Locatie: Haags Historisch Museum, De Salon, Korte Vijverberg 7, Den Haag Aanmelden: Dutch Caribbean Book Club, dutchcaribbeanbookclub@gmail.com

Toegang: gratis. Na afloop signeert de schrijver.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter