blog | werkgroep caraïbische letteren

Boekpresentatie Quito Nicolaas

De Gevolmachtigde Minister van Aruba , de heer Guillfred Besaril heeft het genoegen u uit te nodigen voor een boekpresentatie op 9 oktober 2019. De lezing wordt gehouden door de heer Quito Nicolaas en heeft als titel: Argus.

Quito Nicolaas (rechts).

Quito Nicolaas studeerde Politicologie en Internationaal recht. Maar het is te merken dat zijn passie bij het schrijven ligt. Hij heeft 13 boektitels op zijn naam staan en zijn in 15 verschillende bloemlezingen in binnen- en buitenland opgenomen. Hij wordt geroemd om zijn essays, die in verschillende internationale vaktijdschriften zijn gepubliceerd.

In Argus lijkt Nicolaas de verschillende levensfasen af te wisselen van zijn kindertijd naar volwassenheid, waarin zich de botsing weerspiegelt tussen emotie en logica. Het taalkundige swingen en zingen van Nederlandse, Engelse, Spaanse en Papiamento woorden –  die de sociale transformatie van het individu en de maatschappij weerspiegelen – klinken eveneens door in deze bundel.

Zijn wortels vindt de dichter in zijn sterke band met de natuur, doch zijn urbane stem is ingebed in de regenachtige straten van sommige Noord-Europese steden, rokerige coffeeshops en bordelen in Amsterdam. In deze bundel volgen we de dichter, de flâneur, wandelend door de straten van een metropool en zijn voorsteden, het centrum en de periferie, wisselend tussen zijn twee huiden, gekleed in de kleren van de verschoppeling of die van flâneurs zoals Rubén Darío en Fernando Pessoa.

Bij de boekpresentaties zullen er vier sprekers zijn: de Gevolmachtigde minister G. Besaril, dhr. Angelo Tromp, mw. Joan. Leslie en dhr. John Leerdam.

Datum: woensdag 9 oktober 2019
Tijd: 18:00-20:30 uur (inloop vanaf 17:30)
Locatie: Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Aruba
R.J. Schimmelpennincklaan 1, 2517 JN Den Haag

Quito Nicolaas (rechts)

Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld.

Houdt u er rekening mee dat het aantal plaatsen beperkt is.

RSVP: tot maandag 7 oktober bij mevrouw Indirah Burke via: i.burke@arubahuis.nl

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter