blog | werkgroep caraïbische letteren

5 mei vrijheidslunch en Maduro-lezing in Bijlmerparktheater

Op 5 mei 2019 organiseert het 4 en5 mei Comité Amsterdam-Zuidoost de inmiddels traditionele vrijheidslunch en de Maduro-lezing, die gegeven wordt door prof. Joep Leerssen. De locatie is deze keer het Bijlmer Parktheater. De lunch en lezing zijn voorafgaand aan de voorstelling Hatta en De Kom, over twee bijzondere mensen uit onze gezamenlijke geschiedenis.

George Maduro. Foto: Historiek

Het programma ziet er als volgt uit:
12:00 – 12:30 Maduro lezing door professor Joep Leerssen, hoogleraar Europese studies aan de UVA over “Van wie is vrijheid?”
12:30 – 12:40 Preview documentaire Anton de Kom met achterkleinzoon Vincent de Kom
12:40 – 13:00 Interview met schrijfster en regisseuse Sir Duke over het toneelstuk dat door hen opgevoerd zal worden
13:00 – 14:00 Vrijheidslunch, tijdens de lunch een scène uit Hatta en De Kom.

Moderator is schrijfster/journaliste Harriet Duurvoort

Aansluitend vindt er in het Bijlmer Parktheater de voorstelling Hatta en De Kom plaats. Deze voorstelling begint om 15:00 uur.

Vanwege het beperkt aantal plaatsen voor de lezing en de lunch is opgave vooraf noodzakelijk via 4en5mei.zuidoost@gmail.com. De lezing en de lunch zijn gratis. Wanneer u ook de voorstelling wilt bezoeken kunt u bij ons met korting kaarten bestellen als u tijdig boekt. Het tarief bedraagt €12,50. U kunt dan een bevestiging tegemoet zien met ons rekeningnummer.

De Antilliaanse verzetsheld George Maduro (1916-1945). was een Joodse jongen die opgroeide in Curaçao als zoon van een welgestelde familie. Hij kwam al voor de Tweede Wereldoorlog naar Nederland en leek een gouden toekomst tegemoet te gaan. De oorlogsjaren gooiden echter roet in het eten. George Maduro ging bij het verzet en werd twee keer gevangen gezet in het Oranjehotel en weer vrijgelaten. Kort voor de bevrijding overleed hij in Dachau, 28 jaar oud. Het bekende Madurodam is naar hem genoemd.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter