blog | werkgroep caraïbische letteren

5 jaar Suriname Heritage Festival

Het eerste lustrum van het Suriname Heritage Festival wordt op diverse wijze herdacht en gevierd. De gehele maand maart wordt er extra aandacht besteedt aan onze bruisende cultuur, bewogen geschiedenis en fantastische natuur.

heritage

Dit jaarlijks evenement is afgelopen vrijdag gestart met een tour naar Danpaati: The caribbean Amazone experience, welke wordt herhaald.

Gedurende vier weekeinden wordt er in Nieuw Amsterdam-, Paramaribo en Boven-Suriname diverse happenings georganiseerd. Deze activiteiten worden in partnerschap met diverse stakeholders uitgevoerd.

Het “main event” vindt plaats in het weekend van 7 en 8 maart te Nieuw Amsterdam in en rondom het Openluchtmuseum.

Het totaalprogramma wordt compleet gemaakt met diverse hoogtepunten zoals: een Heritage Fashion show & Cocktailnight, Heritage Ball en een 10 km Health & Nature Walk met exclusieve “Nature- & Heritage tours” naar Danpaati, Kumalu, Galibi, Baki, Warapakreek, Theata & Pingpee.

Dit festival heeft een plek veroverd binnen het evenementenland en de toeristische branche. Fundamenteel in de aanpak is dat uit wordt gegaan van de kracht van de gemeenschap en de inspiratie van de (re) creatieve ondernemers en permanente product ontwikkeling.

‘We zijn gestart met een driedaags evenement. Nu is er een hele maandplanning van diverse activiteiten. De activiteiten zijn anno 2015 gericht op 3 districten: Commewijne, Boven Suriname en Paramaribo’, laat de organisatie verder weten.

 

Cynthia Notohadinegoro2 takeapicture

Cynthia Notohadinegoro

 

De Surinaamse diversiteit in natuur, cultuur en geschiedenis wordt als een eenheid in één periode gepresenteerd. Jong en oud komen volledig aan hun trekken door optredens van diverse performers.

Op zaterdag 7 maart wordt om 10:00 op het terrein voor brandweer gestart met cricketwedstrijden die georganiseerd zijn door de Guyanese vissersgroep.

Om 14:00 uur start de Yampi dragrace en Streylong en Strey fiets te Bakasroisi. Tegelijkertijd is er een braderie op het terrein van het openluchtmuseum, met diverse bezienswaardigheden.

Gedurende de hele maand worden gelden ingezameld voor een project dat in 2014 is geïntroduceerd: ‘ Kinderen reizen’. Kinderen die daar de mogelijkheid niet hebben leren hun land op een andere manier kennen.

[van GFC Nieuws, 2 maart 2015]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter