blog | werkgroep caraïbische letteren

“Onvoltooid” / speciaalnummer NLM

De nieuwe aflevering van het Nieuw Letterkundig Magazijn [NLM] is verschenen, een themanummer met een gastredactie bestaande uit Aart G. Broek en Michiel van Kempen, met medewerking van Igma van Putte-de Windt en Paulette Smit.  Het nummer wordt leden van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde toegezonden én is ook te koop voor € 7,50 (incl. verzending binnen Nederland).

De Werkgroep Caraïbische Letteren van de Maatschappij vroeg [de redactie van NLM] een editie te mogen wijden aan de talen en literatuur van de Nederlandse Antillen en Suriname. De leden van de werkgroep hebben zeer gevarieerde artikelen aangeleverd over dit relatief onbekende vakgebied.

Uit het voorwoord: Teksten zijn eigenlijk nooit voltooid, althans dat vinden hun scheppers. Teksten zelf willen niets, maar auteurs willen des te meer. Die streven ernaar dat hun teksten gelezen, gehoord of zelfs vertaald worden, dat ze van commentaar worden voorzien, prijzen verwerven, als manuscript of als typoscript duurzaam bewaard, tentoongesteld en fraai uitgegeven worden. Mocht de auteur dat niet wensen of niet meer kunnen wensen, dan zijn er erven, lezers, critici, wetenschappers en andere burgers van uiteenlopende statuur om teksten in een nooit te voltooien traject voort te duwen.

Lees hier verder op de website van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde;

losse nummers zijn te koop voor  € 7,50 (incl. verzending binnen Nederland); maak het bedrag over onder vermelding van themanummer de West naar: Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, Vlaardingen (Nederland)
ING Bank: IBAN NL07 INGB 0004 3841 97 (BIC:            INGBNL2A)
of
ABN AMRO Bank: IBAN NL82 ABNA 0451 0613 06 (BIC: ABNANL2A).

Voor de inhoudsopgave van het themanummer, zie deze pdf: NLM – 35-1 [mei 2017] – inhoud

 

2 Trackbacks/Pings

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter