blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

40 jaar Surinaamse muziek in Nederland

In het jaar dat de Republiek Suriname 40 jaar bestaat, is IKO Foundation gestart met de productie van een unieke muziek Compilatie-Box, bestaande uit 2 CD’s en een Boekwerk. Via crowdfunding wordt getracht het project te realiseren.

Robby Harman & SimRan

Optreden Robby Harman & SimRan

De Compilatie-Box zal bestaan uit 2 CD’s en een Boek, met composities en beschrijvingen van 40 artiesten die in de periode 1975 – 2015 een stempel hebben gedrukt op de Surinaamse muziek in Nederland maar zelden of nooit op de Nederlandse Radio te horen zijn geweest. Artiesten zoals P-I Man, Robbie Alberga, Djinti, Iwan van Hetten, Andro Biswane, Manoushka Zeegelar Breeveld, Jeannine LaRose, Norman van Geerke maar ook Oema Soso, Funmasters, Ewald Krolis, Pawana, Raj Mohan en vele anderen.

De Compilatie-Box zal met de muziek van deze 40 ‘fakkeldragers’ muziekliefhebbers een uniek informatief overzicht bieden van de enorme verscheidenheid van de Surinaamse muziek in Nederland.

Met het maken van dit muzikaal overzicht en bijhorend boek, wordt een belangrijk deel van het Surinaams-Nederlands cultureel erfgoed op waardevolle wijze gedocumenteerd voor de huidige en komende generaties.

Van het benodigd budget om deze Compilatie-Box te realiseren ontbreekt het de IKO Foundation nog aan een bedrag van 5.000 euro voor het redigeren, vormgeven en laten drukken van het boek. Om dit bedrag te genereren doet IKO Foundation een dringend beroep op de gemeenschap door middel van Crowdfunding.

Klik hier voor de trailer

* * * Ondersteun de realisatie van dit uniek cultuurproduct – klik hier * * *

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter