blog | werkgroep caraïbische letteren

40 jaar Krater Theater

Imagine IC presenteert in samenwerking met het Bijlmer Parktheater de tentoonstelling ’40 jaar Krater’. Een expositie van verhalen en spullen over een 40-jarige traditie in Amsterdam Zuidoost: theater maken. Op 16 maart van 17.00 tot 18.00 uur nodigen wij u uit voor de feestelijke opening in de foyer van het Bijlmer Parktheater.

 

Voor de tentoonstelling spraken het Bijlmer Parktheater en Imagine IC met velen voor wie Krater een springplank is geweest. Bewoners, oud-medewerkers en vrijwilligers, artiesten en jong talenten vertellen over de impact van Krater op hen en de buurt. Het resultaat is een collectie vol brochures, foto’s en andere materialen over 40 jaar Krater. Naast stukken uit het archief van Krater zelf, zullen er ook persoonlijke archivalia te zien zijn van onder andere Heero Viel, Anne-Marie Hunsel, Ingrid de Ruyter en Jetty de Vries.

Wilt u bij de opening aanwezig zijn? Meldt u zich dan vóór 9 maart aan via lkoek@bijlmerparktheater.nl

Een prachtige zwaan
‘Het lelijke eendje dat een prachtige zwaan werd’, zo omschrijft Noraly Beyer (oud-bestuurslid Krater) het verhaal van theater Krater. Het begon als een poppentheater en clowns bij de Bijlmergans in Ganzenhoef. Hier gaven vrijwilligers vorm aan het samen leven door bewoners kennis te laten maken met kunstzinnige vorming, dans en theater. ‘In het begin was er letterlijk niets, geen netwerk, geen spullen, geen publiek. We moesten alles zelf doen en uitvogelen’, aldus oud-medewerkster Jetty de Vries. Uiteindelijk groeide Krater uit van aanjager van talentontwikkeling tot grootstedelijke theaterplatform, het Bijlmer Parktheater. ‘Krater bood ons een luisterend oor, een plek om wijze lessen te leren, een podium en publiek. Nu is Untold een gevestigd gezelschap met optredens in binnen- en buitenland’, aldus Otmar Watson (artistiek leider Untold).

Opening expositie 40 jaar Krater
Donderdag 16 maart
17.00 uur – 18.00 uur (inloop 16.30 uur)
Foyer Bijlmer Parktheater
Anton de Komplein 240

De expositie ’40 jaar Krater’ is open voor iedereen van 16 maart t/m 16 april 2017 in het Bijlmer Parktheater.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter