blog | werkgroep caraïbische letteren

Bloem-lezing in Bloemhof

Willemstad, Curaçao — Landhuis Bloemhof hield afgelopen zaterdag [12 maart] een literaire ochtend met een bloemlezing van Emma Crebolder. De Nederlandse dichteres las voor uit eigen werk.

Emma Crebolder

Dichteres Emma Crebolder, achter met bril Carel de Haseth, vlak vóór haar Shrinivasi en Diana Lebacs

 

Ook lokale dichters Shrinivasi, Diana Lebacs en Carel de Haseth deden een duit in het zakje. De organisatie noemde het een mooie ochtend met het woord in het middelpunt.
Crebolder is in 1942 geboren in Zeeuws-Vlaanderen. Ze studeerde Duitse taal- en letterkunde. Na een verblijf van enkele jaren in Tanzania deed zij aan de universiteiten van Leiden en Keulen een studie Afrikaanse talen en Bantoeïstiek, met als hoofdvak Swahili. Crebolder woont tegenwoordig in Maastricht. Zij is de eerste officiële stadsdichter binnen het Nederlandse taalgebied, en wel voor Venlo in 1993. Haar stadsgedichten werden gebundeld in Weerkaatst in de stroom. Vorig jaar ontving ze de Leo Herberghs Poëzieprijs.

Vandaag zal Crebolder ook aanwezig zijn bij de poetry jamsessie van Landhuis Bloemhof. Naast Crebolder doen ook Crisen Schorea, Jasmin van Eenden en Frits Faber mee. Thema’s die de revue passeren zijn: roots, verlangen, humor en (on)eindigheid. De dichtersavond begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Entree is gratis.

[uit Amigoe, 16 maart 2016]

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter