blog | werkgroep caraïbische letteren
1
 

Emeliene Irma Leerdam, een welbesteed leven

Emeliene Irma Leerdam, een welbesteed leven. Dit is de titel van de biografie van Emeliene Leerdam, ook wel bekend als Melie Leerdam, verschenen van de hand van Sherida Wielzen-Sumter. De presentatie van dit boekwerk vond donderdagavond plaats in theater Unique.

 

Emeliene Leerdam1

Emeliene Leerdam

 

Voor liefhebbers van koormuziek is Melie Leerdam geen onbekende. Zij heeft aan de wieg gestaan van het vrouwenkoor Maranatha, waarvan zij ongeveer dertig jaren de dirigent was. Daarnaast heeft zij ook de koren Troki en Johan Bodegraven mogen leiden.

 

sherida wielzen sumter

Sherida Wielzen-Sumter

Hoewel de genoemde koren aan het vergrijzen zijn, hebben de leden kosten noch moeite gespaard om de boekpresentatie tot een onvergetelijke gebeurtenis te maken. Ook Stanley Sidoel, directeur van Cultuur, gaf acte de présence. Dit project is financieel mogelijk gemaakt door Jack Uden, Notariaat Jadnanansing, Ninon Brunings Foundation en directoraat Cultuur.

 

Emeliene Leerdam2

[van Starnieuws, 21 november 2015]

1 comment to “Emeliene Irma Leerdam, een welbesteed leven”

  • Het eren van onze helden kan ook op deze manier en schrijftalent ontwikkelen heeft altijd een eerste stap zoals dat in alles gebeurt . Laten wij het laatste stimuleren enwel schrijftalent door schrijvers ook te waarderen .
    De afdeling Cultuur van MINOWC moet een pot beschikbaar hebben voor deze mensen .

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter