blog | werkgroep caraïbische letteren

De onmeetbare mens

Uitgeverij Vantilt en Boekhandel Scheltema nodigen u van harte uit voor de boekpresentatie van Fenneke Sysling De onmeetbare mens; Schedels, ras en wetenschap in Nederlands-Indië.

Fenneke Sysling de onmeetbare mens

We verwelkomen u graag op donderdag 2 juli in Boekhandel Scheltema (Rokin 9, Amsterdam). Het programma vangt aan om 17.00 uur.

Over het boek
Tot ver in de twintigste eeuw werden mensen in Nederlands-Indië opgemeten door fysisch antropologen. Door het meten, vergelijken van huidskleur en het verzamelen van schedels probeerden zij de rassen van de kolonie te categoriseren. In De onmeetbare mens laat Fenneke Sysling zien hoe ideeën over rassen in Indië werden gemaakt, maar ook ondermijnd. Het toont scherp de ongelijke koloniale verhoudingen en de soms onethische onderzoeksmethoden en vooroordelen, maar ook de onverwachte ontmoetingen in alle delen van de Indische archipel.

 

de onmeetbare.mens

De presentatie
Tijdens de presentatie zullen, naast auteur Fenneke Sysling, ook Susan Legêne (hoogleraar politieke geschiedenis aan de VU) en Ad de Jong (bijzonder hoogleraar Nederlandse cultuurgeschiedenis aan de UvA) spreken.

Wilt u uw komst s.v.p. melden via aanmelden@vantilt.nl of 024 – 360 22 94? Geef hierbij ook aan met hoeveel personen u komt.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter