blog | werkgroep caraïbische letteren

Muziek centraal op bijeenkomst Surinaamse Genealogie

De Stichting Surinaamse Genealogie (SSG) orgasniseert de jaarlijkse Konmakandra op zaterdag 25 april 2015 in de Christus Triumfatorkerk in Den Haag.

Ook deze keer is er weer een interessant programma samengesteld waarin Surinaamse familiegeschiedenissen uitvoerig aanbod komen. De bijeenkomst van de Surinaamse genealogen is altijd een goede start voor uw eigen familie-onderzoek en om contacten aan te knopen die uw eigen vastgelopen onderzoek misschien weer vlot kan trekken.

steenbakkersgracht

Paramaribo, Steenbakkersgracht, ca. 1902

 

Tijdens de Konmakandra van 25 april 2015 passeren muzikale families, zoals Anijs, De la Fuente, Gaddum, Helstone, Snijders, Thompson, Vervuurt en Woiski, de revue. Ronny Woiski, zoon van Max Woiski sr. (1911-1981) en broer van Max Woiski jr. (1930-2011), zal spreken over zijn (groot)ouders, La Cubana, Majorca, BB met R, en natuurlijk de naam Woiski, die Polen met Pruisen, Suriname, Nederland en Zweden verbindt. Hij presenteert zijn boek ‘Mijn familie en ik’, pas uitgekomen bij www.boekscout.nl dat uiteraard te koop is op de Konmakandra.

Ronald Snijders, musicus, etnomusicoloog, componist en schrijver (De man met de piccolo, Surinaams van de straat), neemt u mee naar de oorsprong van de Surinaamse muziek en de verschillende muziektradities. Hij belicht naast de beïnvloeding door Chinese, Javaanse en Hindoestaanse migranten, ook de invloed van Caraibische en Latijns-Amerikaanse buurlanden op de voortdurende creolisatie van de Surinaamse muziek. Ronald illustreert zijn bespreking van de vele musici, vaak telgen van muzikale families, met originele geluidsfragmenten. In de pauze signeert hij cd’s en boeken.

 

surinamerivier2

Paramaribo, Surinamerivier gezien vanaf de Waterkant

 

In het programma o.a.:

10.00 uur Inloop

10.30 uur Welkomstwoord, bestuur SSG

10.45 uur Ronny Woiski, Mijn familie en ik

11.30 uur Ronald Snijders, Surinaamse muziek en Surinaamse muzikale families

13.00 uur Lunch Surinaamse broodjes en hapjes (voor eigen rekening) worden verzorgd door Surihapjes

14.00 uur Na de lunch zijn Peter Christiaans (CBG) en onze donateur Ank de Vogel-Muntslag beschikbaar voor specifieke vragen m.b.t. het vinden van trouw-, geboorte- en huwelijksaktes, en bijzondere vindplaatsen van Surinaamse genealogische
informatie.

En nog veel meer……………………..

Natuurlijk is er ook ruime gelegenheid tot netwerken. Om uitwisseling van informatie te vergemakkelijken ontvangt iedere donateur bij binnenkomst een badge met naam en eventueel onderzoeksveld.

Zoals gebruikelijk is ook Antiquariaat Buku weer aanwezig met interessante antiquarische boeken en met dit keer ook een aanbod van antieke Surinaamse etsen, litho’s en ansichtkaarten . Boekencollectief El Dorado, met een ruim aanbod aan oude en nieuwe titels, zal natuurlijk ook acte de presence geven op dit genealogenfeest.

locatie:
Christus Triumfatorkerk, Juliana van Stolberglaan 154 (hoek Laan van Nieuw Oost-Indië), Den Haag.
Ingang om de hoek : Carpentiersstraat.

Entree Donateurs van de Stichting voor Surinaamse Genealogie, en hun kinderen: gratis.

Abonnees van het Instituut ter Bevordering van de Surinamistiek (IBS): gratis.

Overige geïnteresseerden:
€ 7,50.

Route
Centraal Station, 15 min. lopen; of tram 2 of 6. Station NOI, 10 min. lopen; bus 23 of tram 2.

Parkeren bij de kerk op zaterdag is gratis.

on 25.04.2015 at 7:42
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter