blog | werkgroep caraïbische letteren

1e Flevo Film Festival

Wereldse sportfilms kijken in het Flevoparkbad

Amsterdam – Dit weekend vindt het eerste Flevo Film Festival plaats in het Flevoparkbad in Amsterdam Oost. Op vrijdag 14 en zaterdag 15 augustus kunnen buurtbewoners en andere bezoekers op het terrein van het buitenzwembad genieten van sportieve wereldfilms en eten uit de Caribische en Arabische keuken. Van tevoren kan er worden gezwommen.

Flyer-voorkant

Voor het eerst in haar geschiedenis wordt het best bezochte buitenzwembad van Amsterdam omgetoverd tot een buitenbioscoop. Op vrijdagavond wordt het bad eerst ondergedompeld in Caribische sferen met de vertoning van twee korte sportieve films uit Trinidad & Tobago en de bekroonde sportdocumentaire Why Do Jamaicans Run So Fast? Na de films, zo rond 23.00 uur, vindt er in het nabijgelegen Café The Zen een afterparty plaats geheel in Caribische stijl. Zaterdagavond volgt een Arabische avond met de korte Belgisch-Iraakse film Bagdad Messi en de aangrijpende speelfilm Atlantic van de Nederlandse regisseur Jan-Willem van Ewijk.

 

Flyer-achterkant

Het Flevo Film Festival begint beide dagen om 19.00 uur met zwemmen voor wie wil (tot 21.00 uur). Ook zal vanaf dat moment dat de deuren opengaan volop eten uit de Caribische (vrijdag) en Arabische (zaterdag) aanwezig zijn, bereid door buurtbewoners en lokale ondernemers. De films beginnen vervolgens om 21.15 uur, net na zonsondergang. De toegang is €2,50 voor stadspashouders en €5,00 voor alle andere bezoekers. Bij deze prijs inbegrepen zijn het zwemmen en de films. Eten en drinken dienen bezoekers apart af te rekenen bij de verschillende standhouders.

Omdat er geen pinautomaat op het terrein aanwezig is, wordt aangeraden voldoende contant geld mee te nemen. De festivalorganisatie raadt bezoekers verder aan om een stoeltje of kleedje mee te brengen om op te zitten en ook wat warme kleren voor als het in de avond wat kouder wordt.

blueish.reduced size

foto © Aart G. Broek / colourich

Het Flevo Film Festival is een initiatief van Vereniging Flevoparkbad en wordt georganiseerd in samenwerking met Studio/K, Café The Zen, Stichting Happy Fish, Caribbean Creativity, Gasten in je Gezicht, Camping Zeeburg, Praxis Molukkenstraat, Maakland en Gemeente Amsterdam. Tickets kunnen vooraf online worden aangeschaft via http://bit.ly/1JQsJzi of aan de deur op de dag zelf. Voor meer informatie en het laatste nieuws over het Flevo Film Festival kan de Facebook-pagina van het festival worden geraadpleegd: www.facebook.com/flevofilmfestival.

 

on 13.08.2015 at 9:14
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter