blog | werkgroep caraïbische letteren

16-jarige Keahnan Ormskerk uit Amsterdam winnaar Bijlmer Schrijft!

De 16-jarige Keahnan Ormskerk uit Amsterdam is de winnaar van Bijlmer Schrijft! De prijs, waaraan een schrijfopleiding t.w.v. 1250,- euro aan de Schrijversacademie is verbonden, werd op dinsdagavond 16 mei voor de eerste keer uitgereikt tijdens Bijlmer Boekt!: de wervelende literaire variétéshow in Amsterdam Zuidoost. Zijn verhaal Een onbereikbaar doel is door de vakjury als beste gekozen.

 

De jury roemde Ormskerk om zijn originaliteit en creativiteit en gaf aan erg nieuwsgierig te zijn naar wat de winnaar nog meer in pen heeft:

“Het idee voor dit verhaal is origineel en mooi uitgewerkt. De schrijver maakt ons deelgenot van het lot van vier jonge mensen. In heldere fases worden hun bijzondere levens beschreven, afstevenend op het onfortuinlijke lot van de hoofdpersoon. Het thema ‘Liefde’ (met een hoofdletter) wordt hier op een verrassende manier aangekaart. De jury ziet potentie en groeimogelijkheden in deze jonge auteur.” Aldus het juryrapport.

De jury gaf daarnaast eervolle vermeldingen de overige genomineerden: Keet Winter voor ‘Odysee’ en Noa Hermsen voor ‘Grenzeloos vechten’. Tijdens Bijlmer Boekt! droegen ook zij hun werk voor.

Bijlmer Schrijft! is de literatuurprijs voor jongeren van 16 tot en met 21 jaar. Het thema voor de eerste editie van deze schrijfwedstrijd was ‘Over de grens’. Er kwamen raps, gedichten en verhalen binnen. Alle deelnemers van Bijlmer Schrijft! werden op 21 april getrakteerd op een masterclass schrijven en performen van schrijver en journalist Christine Otten en Babs Gons, schrijver, performer, theatermaker en docent creatief schrijven.
De jury bestond uit Tijmen de Kok, medewerkers/studiecoach aan de Schrijversacademie, Marion Visser, hoofd educatie Bijlmer Parktheater, Sarien Zijlstra, zakelijk leider School der Poëzie en Esther Kuijper, producent bij SLAA en freelance redacteur.

Bijlmer Schrijft! en Bijlmer Boekt! zijn initiatieven van het Bijlmer Parktheater, de SLAA en Christine Otten. Bijlmer Schrijft! wordt georganiseerd door deze partijen in samenwerking met School der Poëzie en wordt mede mogelijk gemaakt door de Schrijversacademie.

Winnend verhaal Bijlmer Schrijft van Keahnan Ormskerk.pdf

[van de site van School der Poëzie]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter