blog | werkgroep caraïbische letteren

14e Black Magic Woman Festival

John Leerdam opent als man politicus en cultuurdrager de 14e editie van het Black Magic Woman Festival op donderdag 11 november in het Bijlmer Parktheater. Tijdens het kunstfestival presenteert een breed scala aan vrouwelijke performers en een enkele man zich in meer dan vijfentwintig verschillende programmaonderdelen. Naast de openingstoespraak is er een performance van kunstenares Gita Hacham en tevens een concert van de Kameroenese zangeres Ntjam Rosie. Het Black Magic Woman Festival is van donderdag 11 t/m zondag 14 november te beleven in het Bijlmer Parktheater.

Here to Stay

Het thema van dit jaar is Here to Stay. Dit is een verwijzing naar het simpele feit dat de grote groep diverse vrouwen in Nederland, met wortels in andere landen, hier is om te blijven. Zij staan voor eigenheid, originaliteit en diversiteit en bovendien verrijken zij op artistiek en cultureel gebied de Nederlandse samenleving. Het gaat om vrouwen die in alle lagen van deze maatschappij hun sporen hebben verdiend en daar trots op zijn. Het Black Magic Woman Festival is voor deze eigenzinnige vrouwen hét podium. De afgelopen maanden ging het Black Magic Woman Festival de straat op om deze vrouwen te fotograferen. Een aantal van hen zijn naast bekende vrouwen als Jetty Mathurin, Tanja Jadnanansing, Lauretta Gerards en Raja Felgata als model gebruikt voor het festival.

Hoogtepunten

Het festival heeft naast bijzondere hoogtepunten, twee Nederlandse primeurs uit de Verenigde Staten; de comedyshow Oblivious to everyone van de Amerikaanse Jessica Lynn Johnson, een Paris Hilton wannabe met verschillende persoonlijkheden en de Indiaas-Amerikaanse danseres Sheetal Gandhi geeft met haar Bahu-Beti-Biwi een moderne performance waarin Noord-Indiase muzikale danstradities met humor wordt gebracht. Tijdens de literaire avond gaat Karin Amatmoekrim in gesprek met schrijvers Quito Nicolaas, Jean Kwok (New York Times Bestseller List) en Annette de Vries.

Gezelligheid, eten en cocktails

Om even te ontspannen van het cultureel diverse aanbod, is er tijdens het festival een aparte Fringe lounge, die in samenwerking met het Amsterdam Fringe Festival doorlopend zal worden geprogrammeerd. Alle bezoekers kunnen daar genieten van het open podium, een kickbocks auditie van Imagine IC, een frisse cocktail en lekkere hapjes.

Het Black Magic Woman Festival is een initiatief van Krater Theater, de samenwerkingspartners van het festival zijn CBK Zuidoost, Imagine IC, ZO Cultuur, the Amsterdam Fringe, Aletta en MC.

Voor meer informatie over het festival: www.blackmagicwomanfestival.nl
Bekijk hier online het programmaboekje.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter