blog | werkgroep caraïbische letteren

Theatervoorstelling over het naderende ‘einde’ van de slavernij in Suriname

Na de vele activiteiten over de Nederlandse slavernij en mensenhandel brengt de Stichting Between the Lines, de muziektheatervoorstelling 1862. In deze voorstelling staan de levens van de bewoners van plantage ‘Strubbelingen’ centraal; een zoektocht, naar de oorzaken in beleving van het slavernijverleden door de nazaten van de tot slaafgemaakten en de slavenhouders. Hoe gaan de bewoners om met de veranderde situatie; hoewel er volop vreugde heerst neemt ook de onrust toe.

 

De première van 1862 vindt plaats op dinsdag 26 september om 20.00 uur in het Bijlmerpark Theater in Amsterdam.

Achtergrond

In het jaar 1862 werd de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij in de Nederlandse koloniën afgekondigd. De afschaffing van de slavernij betekent het begin van het zogenoemde staatstoezicht. Echt vrij was je als je tot het Christendom had bekeerd.

De voorstelling 1862 is geschreven door Anita Plowell (schrijfster van onder andere Sister Slets Thinger en producent van diverse hoorspelen waaronder ‘Vertrouwen’ i.s.m. de GGD) en wordt geregisseerd door Maikel van Hetten (bekend als acteur bij het Trusttheater, Cosmictheater en de tv series Blauw Blauw, Onderweg naar morgen en Welkom bij de Kamaras). De muziek van de voorstelling is gecomponeerd door singer/songwriter Glenn Sno.

De cast bestaat verder ui, John Oldenstam, Helen Mijnals, Maikel van Hetten, Astrid Vrede, Serina Sankes, Reguilo Kaersenhout, Melita Labort, Graciella van Hetten, Leroy Sankes en Carmelita Zaalblok.

De online kaartverkoop van de voorstelling 1862 is gestart via de website van het Bijlmerpark Theater (www.bijlmerparktheater.nl)

1862 wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdam Fonds voor de Kunst en de Gemeente Amsterdam.

1 Trackback/Ping

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter