blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Tania Kross zingt waanzinnig goede ‘The Power of Love’ in ‘Beste Zangers’

Met een nieuwe reeks van Beste Zangers is de lat meteen torenhoog gelegd. Tania Kross stal de show met haar uitvoering van The Power of Love.

door Belinda Janssen

De getalenteerde zangeres gaf een geheel eigen draai aan de hit van Frankie Goes To Hollywood.

Dat ons landje boordevol muzikaal talent zit, blijkt elk jaar weer bij Beste Zangers. De crème de la crème van de Nederlandse muziekscene zorgt daar telkens weer voor de nodige kippenvelmomenten. Vooral als de heren en dames muzikanten uit hun comfortzone stappen en iets heel anders laten horen dan we van hen gewend zijn. Ook Tania Kross liet zich gisteren van een geheel nieuwe kant zien en horen.

Tania maakt een bliksemstart
Tania trapte de eerste aflevering van het nieuwe seizoen af. Niemand minder dan The Voice of Holland 2016-winnares Maan de Steenwinkel werd in het zonnetje gezet door Jan Smit, Dennie Christian, Brace, Kenny B, Anita Meyer en Tommie Christiaan. Tania opende het programma en zette daarmee meteen de toon voor de rest. Want wie hierover heen wilde komen, moest wel van héél goede huize komen.

Maan in de aflevering van De Beste Zangers met Kenny B

 

Pop mixt prima met opera
Tania maakte met haar klassiek geschoolde stem een totaal andere uitvoering van The Power of Love. De gevierde mezzosopraan gaf op die manier een overdonderend opera-geluid aan de popklassieker uit 1984. Maan, nog maar net twintig jaar jong en nog niet eens geboren toen het nummer een hit was, sprongen de tranen in de ogen. Haar geëmotioneerde gezicht sprak uit wat iedereen dacht: wat is dit ongelooflijk mooi. Dat Tania tot Beste Zanger(es) van de avond werd uitgeroepen, was dan ook geen verrassing. Zo horen wij haar graag.

Twitter houdt van Tania
Tania heeft er na haar performance een hoop fans bij, zo bleek uit de vele enthousiaste reacties op Twitter.

[van linda.nl, 21.05.2017]

on 25.05.2017 at 20:00
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter