blog | werkgroep caraïbische letteren

Nena Sanchez overleden

De Curaçaose kunstenares Nena Sanchez, en bekende verschijning in de eilandelijke kunstwereld, is overleden.

Nena Sanchez. Foto ¢ Geja NijmanNena Sanchez haalde inspiratie uit haar omgeving. Zij is geboren op Curaçao en in haar schilderijen en prints op canvas zijn de felle kleuren en zwoele nachten van het eiland te herkennen. Ook past zij digitale technieken toe op canvas. Haar werk hangt in verschillende privécollecties op Curaçao, in Europa en in Noord en Zuid-Amerika. Nena’s kunst kan worden gekocht in haar galeries in Landhuis Jan Kok en in Punda.

Nena Sanchez / Blue goddess

Hieronder een tekst van Rina Jansen over Nena Sanchez, overgenomen uit tallsay.com

Nena Sanchez heeft zichzelf de schilderkunst

aangeleerd zonder dat zij hiervoor speciaal gestudeerd heeft. Door het experimenteren met acryl op verschillende materialen zoals hout, doek en papier zijn de vrolijke schilderwerken van Nena Sanchez tot stand gekomen. Inmiddels is Nena Sanche zo bekend geworden dat haar schilderijen ook te vinden zijn ( in privé-collecties )  in Europa, Curaçao en Noord-en Zuid-Amerika.

Als je binnenkomt in de galerij van Nena Sanchez

straalt de vrolijkheid je tegemoet. Zij gebruikt namelijk vrolijke heldere kleuren om haar schilderen maar ook allerlei andere accessoires ( zoals : kalenders, kaarten, muismatten enz ) op een zo natuurlijk mogelijke manier uit te beelden.

Alle afbeeldingen op de schilderijen bestaan echt. Zo zijn er schilderijen met de afbeelding van :

tropische bloemen

-verschillende huisjes

-cactussen

-bananen

-palmbomen

-en mensen.

6a4ba5a3590879d4e369b7b3b76136bf.jpg

De kunstwerken van Nena Sanchez zijn te bewonderen op 2 plaatsen in Curaçao namelijk :

0c406a4583e5fb487ea34ccda941df2f_medium.

In de Windstraat 15 in een klein steegje in de buurt van het Gomez Plein. Dit is in het centrum van Punda. Je kunt deze galerij niet missen omdat het kunstwerk van Nena Sanchez je de weg wijst. In de hoofdstraat is namelijk aan de muur van het steegje dat richting de galerij gaat een geweldig kunstwerk gemaakt. Als je dit kunstwerk volgt kom je vanzelf bij de kunstwerken van Nena Sanchez. Deze galerij is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Het telefoonnummer van deze galerij is : 4612882

4aeec0e4fb6bf2c97f68d028446278cf.jpg

Maar als je naar de flamingo’s gaat kijken die je kunt vinden bij het landhuis Jan Kok dan zie je ook daar meteen een galerij van Nena Sanchez. Landhuis Jan kok is gelegen in het plaatsje Willibrordus (de weg naar West Punt). Ook deze galerij is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Het telefoonnummer van deze galerij is : telefoon 8640965

e41a9407f3925654075591fb3e1dccf0.jpg

Mijn ervaring:

Dat op Curaçao erg veel creatieve mensen wonen dat was voor mij al wel duidelijk maar ik had tot op heden nog nooit van Nena Sanchez gehoord. Totdat ik het mooie kunstwerk volgde dat ik tegenkwam tijdens het winkelen in Punda. Dit mooie kunstwerk aan de muur trok zo mijn aandacht dat ik het beslist niet voorbij kon gaan. Aan het einde van dit kunstwerk zag ik 2 openslaande deuren en ik zag al snel dat hier nog veel meer te bezichtigen was. De heldere mooie kleuren trokken mij als het ware naar binnen. Naast diverse mooie realistische schilderen zowel groot als klein en in diverse kleuren waren er ook allerlei andere artikelen die gemaakt zijn door Nena Sanchez.

237e7afee1b1d6c21dc7bb6fb8358f9c.jpg

Ik was en ben nog steeds heel erg onder de indruk van deze kunstenares. Ik wil beslist een schilderij van haar kopen maar ik wil dit weloverwogen doen. De keuze is namelijk zo groot dat ik nu nog geen besluit kan nemen over welk schilderij ik ga kopen.

Opeens zag ik een muismat liggen met een mooie tekening van Nena Sanchez. Omdat ik een muismat nodig had besloot ik om dit geweldige product te kopen zodat ik in ieder geval al iets bijzonders van Nena Sanchez in huis heb.

Als je besluit om naar Curacao te gaan dan moet je beslist een keer naar 1 van de galerijen van Nena Sanchez gaan. Want wat het oog ziet is nauwelijks te vertellen.

1c0ead265d77d9eae22df07734b5acc8_medium.

Ik vind de kunstwerken van Nena Sanchez in ieder geval heel erg bijzonder.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter