blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Lezing Mufti Menk afgeblazen

door Ivan Cairo

 

Paramaribo – De lezing die de internationale islamgeleerde Mufti Menk zaterdagavond in de Anthony Nesty Sporthal zou houden is niet doorgegaan. Hij is niet meer naar Suriname afgereisd. Vernomen wordt dat bij het inchecken voor zijn vlucht vrijdagavond in Port-of-Spain, Trinidad en Tobago, medewerkers van de vliegmaatschappij van mening waren dat zijn visum reeds was vervallen en hem de toegang tot het vliegtuig werd geweigerd.

 

Mufti Ismail Menk. Foto: YouTube

Toen naderhand werd geconstateerd dat het visum nog geldig was en hij toch naar Suriname zou mogen vertrekken, was het vliegtuig reeds vertrokken. Angelo Gaspar van de commissie die de lezing had georganiseerd, zegt dat door “miscommunicatie, een interpretatiefout en een ongelukkige samenloop van omstandigheden” de islamgeleerde en geestelijke niet meer is afgereisd. Het visum dat voor twee weken geldig was is op 20 februari verstrekt.

Het is niet uitgesloten dat in de toekomst weer geprobeerd wordt Mufti Menk naar Suriname te krijgen, maar voor nu wordt daarvan afgezien. Het bezoek aan Suriname was onderdeel van Mufti Menk’s Caribische tour die hem ook brengt naar Guyana, Barbados, Grenada en Trinidad-en Tobago. Mufti Menk is een wereldbekende Islamitische geleerde geboren en getogen in Zimbabwe.

Al op twaalfjarige leeftijd rondde hij zijn eerste belangrijke opleiding in de islamitische leer af. Hij bestudeerde onder andere het Arabisch en Urdu en werd onderwezen in de Shariah en Hanafi-leer door zijn vader. Hij behaalde een graad in de Shariah aan de Universiteit van Medina en heeft zich later in India ook gespecialiseerd in islamitische rechterlijke uitspraken. In 2016 heeft de Aldersgate Universiteit hem gehonoreerd met een eredoctoraat voor Agogiek.

De geleerde reist de hele wereld af met een eenvoudige, maar diepgaande boodschap: “Wees goed en help elkaar als voorbereiding op het hiernamaals”. Internationaal is hij zeer actief en propageert sterk een boodschap van vrede en gerechtigheid, terwijl hij zich ook sterk uitlaat tegen alle vormen van terrorisme.

[uit de Ware Tijd, 12/03/2017]

on 12.03.2017 at 11:26
Tags: / /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter