blog | werkgroep caraïbische letteren

Kunstenaar Ronald Soeliman in gemeentehuis Buitenpost

Zijn landschappen zijn ‘dragers van het licht’. Geboren in Suriname en opgegroeid in Drentse Meppel

Recensies spreken van zijn landschappen als ‘dragers van het licht’. De nieuwe expositie in het gemeentehuis van Achtkarspelen raakt de bezoeker op verschillende niveaus. Beeldend kunstenaar Ronald Soeliman heeft al heel wat landschappen voorbij zien komen. Hij werd geboren in Suriname en groeide op in Meppel.

 

Ronald Soeliman. Foto Galerie Wildevuur

Hij ging op zoek naar zijn Javaanse roots en woont al vele jaren in Drenthe. Studeerde af aan kunstacademie Minerva en schildert in binnen- en buitenland, op locatie, en plein air.

Met intense kleuren en stevige toetsen van zijn paletmes legt hij ‘de beleving’ vast op het doek. Hij registreert feilloos sferen en emoties; geuren van omgeving, warmte of kou zijn haast fysiek aanwezig in zijn schilderijen.

Zijn impressionistische manier van werken maken dat de landschappen licht uit lijken te stralen. De kijker wordt aangenaam verrast door de mengeling van klassiek romantisch en modern figuratief.

Tijdens de expositieperiode zal Soeliman nieuw werk maken van het landschap van de Noardlike Fryske Wâlden.

De expositie in het gemeentehuis wordt op woensdag 5 juli geopend om 16.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom. De tentoonstelling loopt tot vrijdag 29 september en is tijdens reguliere openingstijden van het gemeentehuis te Buitenpost te bezoeken.

[uit noordoostfriesland.nl vandaag, vrijdag 23 juni 2017/De Surinaamse Krant, 23 juni 2017]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter